Nieuwsbrief maart 2023
expositie | blog | film | nieuw in collectie | nieuw in de winkel | aanbieding

Fotografie: Hoe ik je zie

De expositieruimte bij Artzaanstad ziet er weer anders uit, sinds hij opnieuw is ingericht met de fototentoonstelling "Hoe ik je zie". Afgelopen zaterdag hebben wij bij de officiële opening genoten van alle geïnteresseerde bezoekers, we zijn blij dat er zoveel fotografieliefhebbers zijn!

Heb jij de officiële opening gemist? Geen zorgen; de fototentoonstelling is tot en met 10 april te zien bij Artzaanstad. Kom je liever langs wanneer de kunstfotografen aanwezig zijn? Houd dan 26 maart vrij in de agenda, meer info volgt snel!
BLOG: ZAANSTAD IS NOG NIET ZO VER

Afgelopen zondag liep ik al hardlopend vanaf Hilversum door de weilanden naar Utrecht. Als je in die stad aankomt en door de straten loopt zie je op heel veel muren gave kunstwerken. Soms met een oud stadsgezicht maar vooral met hippe, spannende en jonge verhalen van Utrechtse makers.

.....lees verder
KunstFilmFabriek: Dicht bij Vermeer 
Filmtheater de Fabriek toont in samenwerking met Artzaanstad op onregelmatige momenten prachtige kunstfilms. In dat kader toont de Fabriek volgende week woensdag 8 maart een speciale voorpremière van de film ‘Dicht bij Vermeer’. De film wordt ingeleid door Mattijs Wolthaus, kunstenaar (met werk in de collectie van Artzaanstad) en kunstcriticus.

In Dicht bij Vermeer geeft Gouden Kalf winnaar Suzanne Raes een unieke inkijk in de totstandkoming van de grootste Vermeertentoonstelling ooit. Ze filmt Rijksmuseum curatoren Gregor Weber en Pieter Roelofs en restauratoren Abbie Vandivere en Anna Krekeler in hun missie om een nieuwer, completer beeld te geven van de schilder. Want hoewel Het melkmeisje en Meisje met de parel wereldberoemd zijn weten we weinig van Johannes Vermeer zelf. Geen zelfportretten, geen brieven, geen aantekeningen; een klein oeuvre is alles wat de Hollandse Meester naliet.

Deze fascinerende documentaire laat alles zien: van de stille diplomatie die nodig is om de Vermeers naar Nederland te krijgen en de nieuwe kennis die wordt opgedaan door schilderijen verflaag voor verflaag schilderijen te ontleden, tot het schokkende wereldnieuws dat een schilderij mogelijk toch geen Vermeer is. Langzaamaan ontdekken we hoe Vermeer in staat was de werkelijkheid zo anders in beeld te brengen dan zijn tijdsgenoten. Maar bovenal toont Dicht bij Vermeer de aanstekelijke liefde van de conservatoren en andere betrokken voor de kunst van Vermeer. Zoals Weber het liefdevol brengt: ‘Zoiets kan je blik op de werkelijkheid voorgoed veranderen.’

Gaat dat zien!
Reserveer kaarten
Nieuw in de collectie
LOES SCHELLEKENS

Voor Schellekens is het beeld een constructie, samengesteld uit vormen en vlakken waarbij evenwicht, compositie en structuur een rol spelen. Het grote gebaar van de voorstelling is daarbij net zo belangrijk als het kleinste detail. Het meest recente werk bestaat uit landschappelijke voorstellingen waarin een mens of dier gesitueerd is.
Loes Schellekens
"Rift Valley II" 
60 x 60 cm
Brons
ERIK OLDENHOF

De schilderijen van Erik Oldenhof zijn eerder bouwwerken van verf en laten goed zien hoe zij gemaakt zijn. Ze worden systematisch opgebouwd uit vele elkaar overlappende lagen olieverf. Vervolgens trekt de kunstenaar er sporen in, zoals een ploeg door de klei klieft. Het eindresultaat werkt ruimtelijk en architectonisch. Zijn werk laat zich dan ook het best omschrijven als gematerialiseerde abstractie. Recente schilderijen van Oldenhof lijken wel iets te verbeelden. Vormen en kleuren worden landschappen of indicaties daarvan.
Erik Oldenhof
"p180"
80 x 100 cm
Olieverf op linnen
Ontdek alle nieuwe kunstwerken hier
Nieuw in de winkel
Fotografiekunst van Karen Winnubst is bij de lener van Artzaanstad vrij populair, maar ken je deze 10x10 cm tegeltjes van marmer al?

Karen Winnubst is regelmatig te vinden in het duingebied en op het strand. Haar werk bestaat uit landschap & kunstfotografie, de liefde voor de natuur speelt een grote rol, waarbij vormen en structuren belangrijk zijn. Bij deze tegeltjes is er bijvoorbeeld gebruik gemaakt van trommeltechniek, waardoor verouderd lijken. Aan haar foto’s voegt zij een extra creative laag toe om de kijker te intrigeren en de beelden nog meer haar eigen signatuur te geven. 
Shop alle artikelen online
Maandaanbieding maart

In het kader van onze fototentoonstelling "Hoe ik je zie", bieden we in deze maand maart de handige muis-magneten aan van ARTI TEQ, waarmee foto's (én kaarten of tekeningen) netjes blijven hangen aan metaal of de (apart verkrijgbare) Picture Mouse ophangkoord. Leuk voor in de (woon)keuken! 

Er zijn twee kleurensets beschikbaar;
- set van 6 witte magneten;
- set van 6 magneten in verschillende kleuren


Nu met 20% korting verkrijgbaar in onze webwinkel. Op=op!

Shop de setjes hier...
Ontdek alle kunstwerken van Artzaanstad
Aangepaste openingstijden: dinsdag gesloten!
Facebook
Instagram
Website
Email
Copyright © 2023 Artzaanstad, All rights reserved.

Ons adres is:
Grote Hulzen 11
1505 RH Zaandam