Wolkers noemde zich…

22 februari 2017 in Blogs

Wolkers zelf noemde zich ‘Beeldhouwer, schilder, schrijver, in die volgorde’,

Jan Wolkers werd geboren op 26 oktober 1925. Bij velen vooral bekend als schrijver en als dichter, maar Wolkers was zeker ook een groot beeldend kunstenaar. Hij bekwaamde zich als beeldend kunstenaar aan de Rijksacademie te Amsterdam. In de jaren vijftig volgde hij lessen bij enige bekende kunstenaars in het buitenland. In die tijd maakte Wolkers diverse beeldhouwwerken die op tal van plaatsen in de Nederlandse openbare ruimte staan.

Jan Wolkers overleed op 19 oktober 2007 op zijn geliefde eiland Texel, een week voor zijn verjaardag. Het is deze maand al weer een jaar geleden en daarom deze maand extra aandacht voor deze bijzondere en veelzijdige man. Wolkers is niet meer in ons midden maar hij heeft een groot oeuvre nagelaten om hem nog lang te herinneren. Boeken, foto’s, gedichten maar ook prachtige beeldhouwwerken en schilderijen. Een grote overzichtstentoonstelling van zijn werk kunt u tot en met 15 februari bezichtigen in de Lakenhal in Leiden.

Het Kunstcentrum heeft samen met Wolkers in 1995 het boek “Winterbeelden”uitgebracht welk onderscheiden werd als best verzorgde uitgave. Voor u als lezer van het NRC hebben wij uit deze uitgave prachtige zeefdrukken beschikbaar. Deze zeefdrukken zijn gedrukt op hoogwaardig Pergamenta wit 160 grams papier en zijn gesigneerd door Wolkers.

Bij aankoop van een zeefdruk ontvangt u een zwart/wit foto en een gedicht van Wolkers op hetzelfde formaat ( 50*30 )  gratis.

Op volgorde van inschrijving en zolang de voorraad strekt! Oplage 225.

U kunt een keus maken uit de volgende varianten:

Voor bestellingen het nummer van uw keuze samen met uw gegevens mailen naar nrc@artzaanstad.nl.

Aanvullen met de standaard gegevens zoals in vorige advertorial