Nieuwe directeur ArtZaanstad

1 november 2018 in Nieuws

Marc Aijtink start per 1 november 2018 als nieuwe directeur van ArtZaanstad, voormalig kunstcentrum Zaanstad, als opvolger van de in maart jl. vertrokken oud-directeur Isabella de Jong.

Als nieuw boegbeeld van ArtZaanstad zijn de belangrijkste uitdagingen het versterken van de naam ‘ArtZaanstad’, de verdere ontwikkeling als kunstuitleen en galerie en het creëren van meer maatschappelijke relevantie.

“Nog niet genoeg mensen in Zaanstad weten dat wij in dit fantastische industriële gebouw op het historische Hembrugterrein gevestigd zijn. Inspirerender kan een werkomgeving nauwelijks zijn! Dit moet dé plek van Zaanstad worden voor de beeldende kunst maar ook de plaats waar andere kunstvormen een podium krijgen. ArtZaanstad wil daarnaast spil zijn in het culturele veld zowel in Zaandam als in de andere kernen van de Zaanstreek. Samenwerken met culturele en andere instellingen uit de stad staan hoog op de agenda. Tenslotte willen wij onze rol als één van de pioniers op het Hembrugterrein behouden.”

Marc Aijtink heeft een brede economische expertise door zijn jarenlange ervaring als eigenaar van diverse bedrijven in de financiële sector. Tevens was hij ruim zeven jaar bestuursvoorzitter van Filmtheater Hilversum, bestuurslid van museum Hilversum en bestierde hij meer dan twintig jaar een galerie in zijn loft.