VOOR WIE ZEGT DAT KUNSTENAARS NUTTELOOS ZIJN……….

13 mei 2020 in Blogs

‘WIJ ZIJN OPEN’ en dat schreeuw ik graag van de daken! Wat is het heerlijk om jou, Artzaanstad-volger, kunstliefhebber, klant of geïnteresseerde weer te mogen ontvangen.

In onze aankondiging vorige week schreef ik al dat we dat best een beetje spannend vinden. Want hoewel we iedereen graag weer in ons midden hebben beseffen we ook dat we ons nu en ook de komende maanden nog aan allerlei regels moeten houden. Blijf zoveel mogelijk thuis is één zo’n regel en dat is een contradictie met de uitnodiging bij ons langs te komen. Toch hebben we de stap genomen simpelweg omdat we er graag voor onze klanten willen zijn. We hebben tijdens de sluiting ons stinkende best gedaan om onze ruimte te verfraaien, op te frissen en geschikt te maken om jou te ontvangen. Omdat we vanwege alle maatregelen in ieder geval tot het najaar geen grote openingen en exposities kunnen organiseren hebben we de wanden volgehangen met werk uit onze collectie waar we natuurlijk ook nu regelmatig nieuw werk aan toevoegen. Verder hebben we ook onze winkel helemaal opnieuw ingericht. De ruimere opzet en brede looppaden maken het mogelijk afstand te houden en natuurlijk houden we ons ook verder aan de richtlijnen van de overheid.

Nu het weer mogelijk is om langs te komen wil je het kunstwerk aan de muur misschien omruilen of gewoon iets nieuws uitzoeken. Zeker nu je, al dan niet gedwongen, veel in je huis doorbrengt kan een mooi kunstwerk bijdragen aan het veraangenamen van je woonruimte. Of wellicht inspireert een gaaf werk je tijdens het thuiswerken of brengt het juist rust in deze onzekere tijd. Met de vele duizenden werken in onze collectie weet ik zeker dat Artzaanstad ook het voor jou mooiste kunstwerk beschikbaar heeft. Al die werken kun je op onze website www.artzaanstad.nl bekijken en reserveren zodat je bij je bezoek doelgericht te werk kunt gaan. En als het je op internet allemaal te veel duizelt of je (klein)kinderen misschien net iets te veel lawaai maken of je partner alwéér met een belangrijke videomeeting bezig is of omdat je het alleen zijn gewoon zat bent kun je vanaf nu dus weer naar ons toekomen. Weet ondertussen dat wij jouw steun goed kunnen gebruiken. Daarmee kunnen we ook in de toekomst gave tentoonstellingen organiseren, kunst op een betaalbare manier verhuren, mooie educatieprojecten met scholen maken en bovenal onze vele fantastische kunstenaars blijvend ondersteunen.

Steun voor kunst en cultuur in zijn algemeenheid is in deze tijd helaas niet vanzelfsprekend. Natuurlijk hebben veel ondernemers in allerlei sectoren het verschrikkelijk moeilijk. Maar ook in de culturele sector werken een paar honderdduizend mensen. Ook deze vertegenwoordigt een enorme economische en niet te vergeten een maatschappelijke waarde. Mocht je in een discussie over het belang van kunst en cultuur nog wat argumenten zoeken lees dan onderstaande gedachte:

Voor wie denkt dat kunst een linkse hobby is,

Voor wie schreeuwt: ’geen geld naar de culturele sector’

Voor wie zegt kunstenaars nutteloos zijn:

Probeer je jouw tijd in quarantaine voor te stellen zonder schilderijen, zonder boeken, zonder gedichten, zonder films en zonder opera, klassieke- pop- of dancemuziek!

artzaanstad-blog-aijtink-corona-mondkapje