Vluchten naar kunst

30 september 2021 in Blogs

De afgelopen weken waren voor ons heerlijk druk vanwege het organiseren van Materials, onze deelname aan Big Art en de solo tentoonstelling ‘Hans Blank/ Levenswerk’, die volgende week zaterdag 9 oktober opent. Hoewel het met zoveel ‘grote’ evenementen bezig zijn af en toe best wat hectiek of zelfs stress oplevert heb ik een bevoorrechte positie. Je zult maar bezig zijn met het formeren van een kabinet. Of je hoofd moeten breken over hoe je je huis schoon krijgt na al dat hoge water. Of plots, verder weg, om andere redenen je huis en haard moeten verlaten.

Als de moed mij in de schoenen zakt van het politieke of andere nieuws ‘vlucht’ ik met mijn oren naar gave muziek en met mijn ogen naar een mooie kunst. Geheid dat dat mijn hersenpan in beweging zet en helpt. Dat hoeft trouwens niets hoogdravends te zijn. Iets kan gewoon heel simpel mooi zijn; of soms ook lelijk natuurlijk. Maar ook dat is een emotie en zorgt ervoor dat het kunstwerk iets met je doet.

Naast het plezieren van oren en ogen kijk ik natuurlijk ook met een professionele blik voor Artzaanstad en jullie, onze klanten. Dus ga ik veel naar musea, galeries, kunstbeurzen en natuurlijk ateliers van kunstenaars. Het houdt mij op de hoogte van de ontwikkelingen in de kunstwereld en is meteen een constante zoektocht naar parels voor de collectie van Artzaanstad. Met als doel natuurlijk om jou als Artzaanstad-volger te verrassen en misschien wel te verleiden tot huur of aankoop van een mooi kunstwerk. De afgelopen weken bezocht ik onder andere de ateliers van Ben en Erik Oldenhof. Ter voorbereiding op een mooie duo-tentoonstelling volgende voorjaar hebben we alvast wat nieuwe werken in de collectie opgenomen.

Deze nieuwsbrief vertelt je alles over wat we dezer dagen en de komende weken organiseren om jouw ogen en je brein te ‘verwennen’. Dus, kom naar ons mooie Hembrugterrein en dompel je onder in spannende, gekke, fijne, mooie, inspirerende kunst. Je bent van harte uitgenodigd!

Zonder titel – Hans Blank – 60 x 80