Vanaf 10 oktober: expositie URBAN SPACE

10 oktober 2020 in Exposities, Nieuws

In URBAN SPACE draait het om verstedelijkte landschappen, architectuur, spelen met ruimte en licht. Het neemt je mee met de blik van de kunstenaar die door steden of over bizarre, nauwelijks bezochte, achteraf gelegen vaak industriële gebieden dwaalt.  In deze expositie zie je de vertaling van de kunstenaar op foto, doek of installatie door het oog van deze kunstenaars; dat precieze moment, die lichtinval, dat unieke stukje van een gebouw, het terugkerende ritme van een cirkel of lijnen, gesloten of open ruimtes.

De deelnemende kunstenaars zijn:
Maarten Rots, Martin Copier, Pauline van Buringen, Bonnie Severien en Jimi Kleinbruinink


Maarten Rots

Maarten Rots (Aalten, 1982) is een Nederlandse kunstenaar die werkt met fotografie als medium. Zijn fotografie laat abstracte kwaliteiten zien die zijn gevonden in het dagelijks leven, vaak met architectuur als prominent ingrediënt en een sterke focus op compositie, textuur en kleur. Terugkerend thema is het effect van licht en schaduw op architectonische objecten.

Rots reist met een camper door Europa om abstracte beelden in de dagelijkse omgeving vast te leggen.

artzaanstad-rots-kunstkijken          


Martin Copier

Martin Copier is in 2005 afgestudeerd aan Academie St. Joost in Breda en werkt sindsdien als zelfstandig kunstenaar.

Copier onderzoekt ruimte vanuit een innerlijke overtuiging, hij wil het uitdiepen, zich eigen maken en onderzoeken waar de grenzen lopen. Hij speelt met ruimte en licht, suggereert beweging en diepte. Hij laat zien dat het innemen van ruimte een keuze is. Je wordt in zijn werk gezogen en hij daagt de kijker uit om zich open te stellen voor zijn wereld.

Uniek is zijn manier van werken. Met zelfgemaakt gereedschap stempelt hij met een eindeloos geduld olieverf op het doek waardoor een fascinerend  lijnenspel ontstaat in een ritme van kleuren met een bijzondere puntige structuur. Daarnaast is de wijze waarop hij houtsneden toepast typerend voor zijn werk. Hij drukt deze, met de hand, met olieverf in zijn schilderijen om er vervolgens op door te werken.

            

 

 

Pauline van Buringen
‘Orde scheppen in een overdaad aan indrukken.’

Na het Amsterdams Grafisch Lyceum heb ik in de reclame- en designwereld als ontwerper aan 3D projecten. Ik hield me bezig met het ontwerpen van beurs-stands en interieurs van tentoonstellingen. Hier heb ik me echt kunnen verdiepen in het perspectief en ben ik ervan gaan houden. Nu gaat het zo’n beetje vanzelf.

In 2010 begon ik met schilderen. Eerst binnen, daarna buiten, want de lessen van Jim Harris hadden me enthousiast gemaakt voor het ‘en plein air’ schilderen direct in olieverf. Na de nodige meters gemaakt te hebben, kan ik een onderwerp vertalen naar mijn eigen ‘grafisch realisme’: een geometrische afbeelding met hoog contrast.

Ik experimenteer met materialen zoals met oliepastel op papier en het maken van linoprints. Ook werk ik steeds vaker met foto’s, schetsen of 100% vanuit mijn fantasie.

         


Bonnie Severien

Bonnie studeerde in 2007 af aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Ze ontving vijf maal een nominatie voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, en haar schilderijen werden onder andere tentoongesteld in het Koninklijk Paleis Amsterdam en het Gemeentemuseum in Den Haag. Onlangs werden schilderijen gepubliceerd in de franse krant Le Monde Diplomatique. Voor modehuis Claudia Sträter maakte ze een aantal kunstopdrachten en haar werk is opgenomen in zowel privécollecties als museum- en bedrijfscollecties in Nederland, België, Engeland en Amerika.

         


Jimi Kleinbruinink