Veel gestelde vragen

Algemeen

Algemeen

Ik woon niet in Zaanstad, kan ik bij jullie kunst huren?
Ja, het maakt niet uit waar u woont, u kunt bij ons kunst huren!

Hoe vaak kan ik kunst wisselen?
U mag onbeperkt kunst wisselen. Uw huurtarief is gebaseerd op de totale waarde van de gehuurde werken en wordt bij een eventuele wisseling aangepast.

Mag ik meerdere werken tegelijk huren?
Ja dat kan! De waarde van de kunstwerken bij elkaar opgeteld, bepaalt uw maandbedrag. Klik hier voor een overzicht van de tarieven.

Hoe lang kan ik een kunstwerk houden?
Er is geen maximale huurtermijn, u mag het werk huren zo lang u wilt.

Kan ik de kunstwerken ook kopen?
Ja, alle kunstwerken zijn te koop. U hoeft geen huurder te zijn van Artzaanstad om een werk te kopen. Bij de aankoop van een kunstwerk kunt u ook gebruik maken van de Kunstkoopregeling van Artzaanstad. Zo betaalt u maandelijks (renteloos!) af.

Kan ik een kunstwerk reserveren?
Ja, dat kan via de website of telefonisch.

Kan ik kunst ook laten bezorgen?
Ja, Artzaanstad bezorgt door heel Nederland. Het bezorgtarief is afhankelijk van de locatie. U kunt de bezorging ook betalen met uw spaartegoed. Wilt u een kunstwerk laten bezorgen? Neem dan contact op met een van de medewerkers van Artzaanstad. Zij helpen u graag verder.

Verhuurt Artzaanstad ook aan bedrijven?
Ja, Artzaanstad heeft meer dan 250 zakelijke klanten. U kunt zelf kunst uitzoeken maar onze Art-consultants leveren ook graag kunstadvies op maat.

Hebben jullie ook Zaanse kunstenaars in de collectie?
Ja, wij hebben ook werk van kunstenaars uit de regio. Eens per jaar organiseert Artzaanstad een expositie met de Zaanstreek in de hoofdrol! Houd de expo-agenda in de gaten voor de exacte data.

Kan ik werk dat ik bij jullie heb gehuurd ook bij een andere kunstuitleen inleveren?
Nee, dat kan niet, Artzaanstad is een zelfstandige kunstuitleen. Spaartegoeden van andere kunstuitlenen kunt u ook niet bij ons verzilveren.

Ik ben een kunstenaar en zou graag in de collectie opgenomen worden, kan dat? U kunt dit formulier invullen.
Stuur ook beeldmateriaal van recent werk mee. Door de grote hoeveelheid aanmeldingen kunnen wij niet met iedereen corresponderen. Als er interesse is, neemt Artzaanstad contact met u op.

Kan ik ook een foto of eigen kunstwerk laten inlijsten bij het Kunstcentrum?
Ja, dat kan! Artzaanstad beschikt over een eigen lijstenmakerij. Onze medewerkers helpen u graag bij de keuze van een lijst en passe-partout.

Financieel

Hoeveel kost het om kunst te huren?
Particulieren huren vanaf € 6,- per maand! De helft van het maandbedrag spaart u. Dit spaartegoed kunt u bij Artzaanstad besteden. Wist u dat Artzaanstad voor kinderen een speciaal tarief heeft? Zij huren al vanaf €4,50 per maand!

Hoe werkt het spaartegoed?
De helft van uw maandbedrag wordt gespaard. U kunt dit gebruiken voor de financiering van een kunstwerk of een aankoop uit onze Kunstcadeauwinkel. Ook al onze diensten kunt u betalen met uw spaartegoed. Denk bijvoorbeeld aan het inlijsten van een werk of het bevestigen van rails.

Kan ik mijn spaartegoed contant opnemen?
Nee, u kunt het spaartegoed alleen besteden bij Artzaanstad.

Is er een opzegtermijn?
Opzegging dient minstens 1 maand van tevoren schriftelijk te geschieden. Bekijk hier de huurvoorwaarden.

Wat houdt de Kunstkoopregeling in?
Als u een kunstwerk koopt bij Artzaanstad, is het mogelijk te betalen middels onze Kunstkoopregeling. Met onze Kunstkoopregeling betaalt u het kunstwerk in maximaal 18 maandelijkse termijnen af middels automatische incasso. Het minimale bedrag per maandelijkse termijn is € 50,-. Deze regeling is renteloos!

Zijn de kunstwerken verzekerd?
De kunstwerken zijn door Artzaanstad verzekerd tegen inbraak met braaksporen. Bij brand of beschadiging doet u een beroep op uw eigen WA verzekering.

Kan ik online betalen?
Ja, u kunt bij ons betalen in de veilige iDeal omgeving of met uw creditcard via Paypal.

Verkoopprijzen gehuurde kunstwerken
Verkoopprijzen van gehuurde kunstwerken kunnen tussentijds verhoogd worden. Dit heeft echter geen effect op de afgesproken hoogte van het abonnementsgeld. Dit blijft gelijk tot het kunstwerk ingeleverd wordt.

Aankoop beleid

Kopen jullie ook kunst aan?

Artzaanstad betrekt nieuwe kunstwerken altijd direct bij de kunstenaar vandaan. Wij zijn daarom niet geïnteresseerd in particuliere aanbieders en anderen die ons kunst willen aanbieden. Kunstenaars kunnen zich aanmelden via deze pagina.