Terugblik ARTzaanstad 2017

30 juni 2017 in Exposities, Nieuws

Opening
De officiële opening werd verricht door waarnemend burgemeester Ruud Vreeman waarna kunstenaar Giorgi Shengalia een performance gaf aan een eettafel die was opgemaakt met een koeienhoofd en 4 dode ganzen ter decoratie. ‘Dit is pure provocatie!’ werd er door iemand in het publiek gezegd over de dode beesten op tafel. Anderen waren juist vol bewondering en namen plaats aan tafel om een hapje mee te eten.

   

ARTexperience
De diversiteit aan kunst was erg groot waardoor er voor iedereen wel iets aantrekkelijks te zien was. Van de mogelijkheid om kunst te huren werd dan ook veelvuldig gebruik gemaakt en dat is wat deze beurs zo uniek maakt. Je kunt verliefd worden op een kunstwerk en niet meteen een hoop geld neer hoeven te leggen om het in je huis op te kunnen hangen.

          

BACKFIRE #2
Omdat veel mensen niet alleen willen ‘kijken’ maar ook willen ‘doen’ was er een ruimte waar participatieve kunst de boventoon voerde. Je eigen ‘medicijnen’ maken of een praatje maken met een ‘engel’, een lezing volgen en mee discussiëren. Het behoorde allemaal tot de mogelijkheden.

  

 

Jewels & more…
De aparte hal met sieraden- en hoedenmakers, designers en zelfs een kapper werd gelukkig goed bezocht  ondanks de hitte in deze ruimte. Veel designers hadden een ventilator meegenomen om zichzelf en de bezoekers wat koelte te geven. En dat was maar goed ook want ook hier was het zeer de moeite waard om uitgebreid te kijken naar de enorme verscheidenheid aan sieraden en hoeden. De ‘old school’ hippe kapper Dwayne Alberga was het hele weekend volgeboekt!