Summertime!

11 juli 2019 in Blogs

De vlaggen met schooltassen zijn al weer bijna uit het straatbeeld verbannen en morgen gaan de scholen in Noord-Holland weer dicht. Kortom, het is vakantietijd! Gelukkig heb je nog een paar dagen om bij ons langs te komen om de fantastische expositie HOUT te bewonderen. Wat bedacht was als onderdeel van het een week durende festival WE MAKE THE CITY groeide uiteindelijk uit tot een volwaardige en spraakmakende tentoonstelling. De Zaankanter noemde de expo knetterend en ook in het Noord Hollands Dagblad stonden veel lovende woorden.

De opening werd 22 juni verricht door Zita Pels, gedeputeerde financiën, kunst, cultuur en duurzaamheid van de provincie Noord-Holland. Voor Zita Pels haar eerste openbare optreden sinds haar installatie een paar dagen eerder. Voor ons een enorme eer dat zij ons kwam bezoeken.

Dat deze expositie HOUT zo gaaf is geworden is zeker ook te danken aan FKG Architecten aan de Zaan. Zij zijn al 60 jaar letterlijk maker van de stad en met hun bijdrage aan deze expositie geven zij niet alleen een cadeau aan stichting Artzaanstad maar vooral ook aan de stad en haar inwoners. Het heeft ons enorm geholpen deze expositie te organiseren en daar zijn we FKG Architecten zeer dankbaar voor.

Door de bijdrage kon bijvoorbeeld kunstenaar Rob Cerneus een paar dagen live bij ons werken en kregen we de kans bijzondere kunstwerken als ‘Manhattan’ van Diederick Kraaijeveld en ‘Metropool’ van Serge Verheugen te laten installeren. Een ander bijzonder kunstwerk bij de expo is door 20 leerlingen van de VMBO-school Compaen gemaakt; als onderdeel van de lessen techniek en handenarbeid. Het is naast werk van diverse andere kunstenaren als Meindert Regoort en Mark van Praagh allemaal bij ons te zien. Nog een paar dagen dus, tot en met zaterdag 13 juli; dan schenken we vanaf een uur of 3 ook nog een lekker drankje!

Volgende week breken we de expo af en bereiden ook wij ons voor op de zomer. Onze ruimte hangen we dan helemaal vol met werk uit eigen collectie; van alles door elkaar, heerlijk om eens lekker doorheen te struinen. Wij bereiden ons dan langzaam voor op een najaar met wederom prachtige tentoonstellingen met als belangrijkste thema het 45-jarig bestaan van Artzaanstad als kunstuitleen/galerie van Zaanstad!

artzaanstad-diederick-kraaijeveld-hembrug

Detail ‘Manhattan’ – Diederick Kraaijeveld