Op vakantie

4 november 2021 in Blogs

Na de drukte rondom onze exposities en de kunstbeurs BIG ART XL vorige maand ben ik twee weken weggeweest. De eerste daad in mijn uitrustvakantie was het lopen van de marathon van Amsterdam. Na jaren van trainen, korte wedstrijden en halve marathons was het moment gekomen om mij te meten met de diehards. De mensen tegen wie ik zo lang had opgekeken: de marathonlopers.

Mijn partner Julio had zich ook aangemeld voor zijn eerste marathon en samen hadden we goed getraind om tot een mooi resultaat te komen. Alle denkbare scenario’s passeerden onze gedachten. Belangrijkste regel; rustig starten, probeer een vlak tempo te halen en dan op het einde hopen dat de man met de hamer wegblijft en knallend naar de finish in het Olympisch stadion. Mijn lief had goed naar al mijn tips geluisterd en liep in een compleet vlakke loop naar de onweerstaanbaar goede eindtijd 3.23.06. Tips geven en er vervolgens zelf naar handelen is wel een ander dingetje.

De eerste 28 kilometer ging ik als een speer. Kilometer na kilometer liep ik in een prachtig tempo op weg richting de 4 uur rond, een voor mij waanzinnige tijd. Je voelt hem al aankomen. Plots kwam niet  man met de hamer maar een heel leger. Lang verhaal kort: de laatste 14 km werden een helletocht resulterend in een eindtijd van bijna 4 uur en 45 minuten. Niet de tijd waar ik vooraf op hoopte maar desondanks ben ik apetrots dat ik de finish hardlopend heb gehaald. Op naar de tweede marathon!

Inmiddels ben ik uitgerust en wel weer op het Hembrugterrein te vinden. En bij Artzaanstad draait alles zoals gewoon om mijn ‘grote liefde’ Kunst. Samen met het team zoeken en verzamelen we nieuwe kunst voor jou, onze huurders en kopers. De expositieplanning voor volgend jaar staat in de steigers. En onze designshop is al bijna ingericht voor jouw Sinterklaas- en kerstinkopen. We zullen je warmpjes ontvangen en ik beloof je dat we de leukste cadeaus voor je hebben.

Ondertussen heb je nog een paar weken tijd de bejubelde overzichtstentoonstelling Hans Blank ‘LEVENSWERK’ te komen bekijken. Dat kan dit weekend op zaterdag EN zondag: dan zijn we beide dagen geopend. Dan vieren we ook de Dag van de Kunstuitleen: een uitgelezen moment voor nieuwe klanten om een kunstwerk te komen huren. In deze nieuwsbrief lees je de speciale aanbieding voor nieuwe klanten.

Dit blog sluit ik graag wederom af met een paar tips voor gave exposities. Was je twee maanden geleden naar aanleiding van mijn tip al naar Museum Voorlinden? Ik stuur je met plezier wederom die kant op. Nu vanwege de expo Picasso- Giacometti. Een werkelijk prachtige, knap samengestelde tentoonstelling. Geen opdringerige toeterende massale bij elkaar gezochte hoogtepunten maar een sierlijk, bescheiden, verdiepend en voor mij soms zelfs ontroerend geheel. Als ik dan toch iets mag uitlichten: de fijngeschilderde ingetogen schilderijen van Giacometti. Ze zijn sensationeel mooi!

Zaterdag 6 november opent de Koning het Depot van Museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. In september heb ik het gebouw van binnen mogen bewonderen. Toen nog zonder kunst. Vanaf volgende week is het gebouw voor iedereen toegankelijk. Je zult ogen tekortkomen. Zowel de buiten- als de binnenkant van het gebouw als de dan wel getoonde, normaal altijd in de opslag staande, kunst zullen je overrompelen.

Depot van Museum Boymans van Beuningen