NIEUWE AANWINSTEN!

23 mei 2019 in Blogs

Een van de leuke dingen aan het werken bij Artzaanstad is de voortdurende zoektocht naar nieuwe kunstenaars. Vele daarvan melden zichzelf via onze website. Maar we bezoeken ook zelf actief beurzen, atelierroutes en andere plekken om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de kunstwereld en vooral ook op zoek naar nieuwe grote of kleine parels voor de vaste collectie.

Deze kunstenaars voegen we toe aan een tentoonstelling zoals de afgelopen zaterdag beëindigde foto-expo Loo at me!, we zetten ze op onze website in de vaste collectie of we kiezen er een aantal uit waarmee we een aparte tentoonstelling houden. Deze start aanstaande zaterdag en heet niet toevallig simpelweg: “NIEUWE AANWINSTEN”.

Het is een andere manier van exposeren omdat niet stijl of thema de rode draad is maar uitsluitend en alleen het feit dat het voor ons nieuwe kunstwerken van meest nieuwe kunstenaars in onze collectie zijn van pak hem beet, de afgelopen zes maanden. Dat levert een interessante mix van stijlen, soorten, kleuren en wat dies meer zij. Mooi om te zien hoe vooral collega Natasja daar dan altijd weer een samenhangende, boeiende opstelling van weet te maken. In dit geval met al die verschillen qua werk een behoorlijk lastige opgave. Of het haar en ons is gelukt? Het resultaat is vanaf aanstaande zaterdag 25 mei een kleine maand te zien. We zijn die dag vanaf 10.00 uur open. Vanaf 1500 uur schenken we een drankje. Bij deze ook meteen een lijst met deelnemende kunstenaars van de nieuwe aanwinsten expositie: Katelijn Bergman, Sam Drukker, Albert Fröling, Sven Signe den Hartog, James Kerwin, René Rikkelman, Krin Rinsema, Bonnie Severien, Karen Winnubst, Hans Withoos, Mattijs Wolthaus. Alle werken zijn natuurlijk te huur en te koop.

Naast de nieuwe openstelling op de eerste zondag van de maand (zoals 2 juni a.s.) zijn we ook komende zondag 26 mei van 11.00- 17.00 uur geopend. Deze extra zondagopening heeft te maken met een tv-uitzending over Zaandam en het Hembrugterrein dat vanavond, donderdag 23 mei op NPO 2 rond half 9 wordt uitgezonden: andere tijden/ de (h)eerlijke jaren 50. Ik mocht dit programma enkele weken geleden in het Zaans Museum bijwonen en de simpele conclusie is; wat is die tijd en het verhaal van de Hembrug prachtig verfilmd. Van het toen naar het nu en omgekeerd met veel mooie verhalen van mensen die je buren kunnen zijn. Echt de moeite waard om even naar te kijken. Wij hopen natuurlijk dat de uitzending zoveel reclame voor dit gebied maakt dat hordes mensen langskomen om het te bekijken. Wij zullen ze/ jou in ieder geval met een grote lach ontvangen.

Wellicht ook interessant is dat we de hele maand mei een mooie aanbieding hebben op het inlijsten van je kunst, foto’s of alle andere zaken die een mooie lijst verdienen. Tot en met 31 mei geldt een fijne korting van 10%!