Blog: Marc is op vakantie…

30 juni 2022 in Blogs

Fijn zo’n zomerperiode, waarin collegae om de beurt de tijd nemen om ergens te kunnen ontspannen. Het liefst zo ver mogelijk van kantoor, zittend aan keyboardloze tafels en genietend van koffie met een daadwerkelijk cremalaagje. Ik ben benieuwd hoe onze directeur het daar heeft.

“Misschien kun jij even het blog schrijven voor de maandelijkse nieuwsbrief”, vraagt hij zijdelings om 20:51u in zijn laatste e-mail alvorens de start van zijn welverdiende vakantie. Tuurlijk, Marc. Doe ik even. Zonder toeval weet ik precies hoeveel mensen dit blog per maand lezen en ik kan je vertellen, dit voelt net als vooraan staan bij een kooroptreden wanneer je de tekst niet kent.

Het zal je niet verbazen dat ik kort een paar dingen aanhaal waarvan ik denk dat ze van belang zijn voor Artzaanstad. Hieronder valt natuurlijk de zomeractie (in juli en augustus: 1 werk huren = 2e werk gratis voor 3 maanden), de expositie ‘Made in Dolland’ die je nog tot en met zondag 7 augustus kunt bezoeken, maar ook dat ik nieuw ben.

Werken bij Artzaanstad, te midden van de enorme collectie kunst in het pand, geeft mij energie. Het is alsof ik eindelijk ruimte en tijd maak voor een hobby waarin ik mij altijd al heb geïnteresseerd. Ik kom als professional niet uit de kunstwereld, maar ik doe zelf af en toe een poging tot creatief werk. In mijn vrije tijd werk ik ook met kleine kinderen, die ik begeleid met kleien en mozaïeken. Jonge kids zijn eigenlijk net als dronken volwassenen; je kunt niet te veel verwachten van deze creaties, maar plezier is er zeker. Ik voel me thuis rondom creatief werk.

Regelrecht na mijn start hier, begon de opbouw van de nieuwe tentoonstelling van Ruud Douma met zijn alterego Dolly Bellefleur. Ik viel met mijn neus in de boter: De ruimte werd volgezet met kleurrijk verklede mannequins, hangende kunst, beelden, creatieve voorwerpen en speakers met gecoverde songfestivalmuziek van Dolly Bellefleur in een loop op repeat. Het is een overweldigend vrolijke bedoening hier. Ben jij al op bezoek geweest? 

In het geval je langskomt deze zomer om van de actie gebruik te maken (daar is ie weer: In juli en augustus: 1 werk huren = 2e werk gratis voor 3 maanden) en toevallig dit blog hebben gelezen; maak kennis met me en laat vooral weten dat je het blog van Marc mist. Ik ontmoet graag kunstliefhebbers en trouwe lezers van onze nieuwsbrief!

 

Shyzelle