KUNSTEDUCATIEPROJECT ‘VOGELS VOOR VRIJHEID’ & EXPOSITIE 75 JAAR VRIJHEID

28 februari 2020 in Nieuws

Artzaanstad en Compaen VMBO slaan de handen ineen voor een groots kunsteducatie en maatschappelijk project.

De viering van 75 jaar vrijheid is het uitgangspunt van een unieke samenwerking van Artzaanstad en COMPAEN. De VMBO school in Zaandam Westerwatering gaat met alle leerlingen middels kunst, taal, gedichten en geschiedenis het verhaal over de tweede wereldoorlog maar vooral ook wat 75 jaar vrijheid betekent, delen. Een waanzinnig project waar de hele school zich op een enthousiaste manier aan heeft gecommitteerd.

Alle brugklasleerlingen maken tijdens het kunstvak handvaardigheid hun eigen ‘VRIJE VOGELS’ en hangen die in tijdens technieklessen zelfgemaakte kooien die we vanaf half april in en om Artzaanstad op het Hembrugterrein zullen ophangen en tentoonstellen. Ook maken de leerlingen gedichten wat vrijheid voor hun betekent. Het initiatief is omarmd door de provincie, het 4- 5 mei comité en het Noord Hollands dagblad. De krant opende op 29 februari 2020 met een uitgebreid artikel over het initiatief en vervolgens zullen zij tien zaterdagen op een heel speciale manier aandacht aan dit project besteden.

Artzaanstad organiseert vanaf 4 april 2020 ook een expositie met hetzelfde thema. Inmiddels heeft een aantal fantastische kunstenaars al toegezegd daaraan mee te doen. Ik noem vast een aantal van de kunstenaars die hebben toegezegd; Sam Drukker, Rob Cerneus, Sjaak Kooij en Aron Kroes.
Deze expositie is uitgesteld tot een nader te bepalen datum.

 

artzaanstad-compaen-vrijheid-hembrug