Karlsruhe

23 maart 2019 in Blogs

Wat vliegt de tijd als je leuk werk hebt! En vooral als je met heel veel verschillende dingen tegelijk bezig bent. Artzaanstad is in beweging en daar ga jij als liefhebber en/of als klant zeker iets van merken; spraakmakende exposities met voor ons weliswaar nieuwe maar vaak al zeer bekende en gerenommeerde kunstenaars, leuke en interessante samenwerkingen, spannende happenings en nog veel meer. Maar eerst vertel ik graag nog iets over mijn trip naar Duitsland aan Art Karlsruhe en een paar kunstenaars rondom Freiburg en de Duitse grens. Het interessante van deze beurs is de enorme diversiteit in galeries en daarmee ook de kunst. Bijna iedere galerie heeft haar eigen stijl en daarbij passende kunstenaars. Bij een kunstuitleen/galerie zoals Artzaanstad zijn de kunststijlen juist heel divers. Met de enorme diversiteit qua klanten, zowel particulieren als bedrijven voelen wij het ook als onze taak om, min of meer, voor iedereen een mooi kunstwerk in huis te hebben: voor zowel de particuliere klant als voor bedrijven en hun collecties. Daarom ook noemen we de eerste expositie van het jaar de Zaanse connectie, opdat we de verbinding bevestigen met Zaanstad. Maar ondertussen gaan we in april (opening 13 april) ook een waanzinnige foto-tentoonstelling organiseren met foto’s van onder andere Jasper Abels, Hendrik Kerstens, Carla van de Puttelaar,  Rogier van ‘t Slot, Kenneth Stamp, Hans Withoos en nog een hele trits aan andere prachtige namen. In een volgend blog ga ik jullie daar nog veel meer over vertellen.

Nog even terug naar Art Karlsruhe: in 4 grote hallen stonden in totaal bijna 200 galeries die een prachtig beeld gaven van wat er zoal in de kunstwereld gebeurt en daarmee is het een goede manier jezelf te informeren over bewegingen, nieuwe ontwikkelingen en je hebt meteen de kans interessante kunstenaars te ontmoeten en nieuw talent te ontdekken. Behalve naar de beurs was ik ook nog op bezoek bij een aantal kunstenaars in Zuid- Duitsland waaronder Ralf Weber die bij ons vanaf eind september zijn werk zal komen tonen. Ralf maakt waanzinnige, abstracte sculpturen/ objecten van steen en diverse soorten marmer. Bij een andere kunstenaar ontdekte ik hoe je met sponzen, epoxy en pigment hysterisch geweldige kunstwerken kunt maken. Wie weet dat wij ook hem nog eens in Zaanstad gaan zien.

Wat jullie de komende maand zeker gaan zien of beter zullen merken is de samenwerking met een aantal prachtige bedrijven op het Hembrugterrein. Zo hebben wij bij onze overbuurman Flinders, in de showroom van hun online woonwinkel, inmiddels een zevental beelden/sculpturen geplaatst. De komende maand zullen wij ook schilderijen en foto’s ophangen. Voor Flinders een verdere verfraaiing van hun prachtige woonkamers en ruimte. Voor ons een geweldige kans om ons bij klanten van Flinders bekend te maken.

Met Bind, de gezellige woonkamer in het transformatorhuis in het hart van het Hembrugterrein, en met het vandaag heropende museum of Humanity van Ruben Timman  gaan we voor de tweede keer iets leuks doen. Na het AdventIvent in december organiseren wij nu gezamenlijk het “PaasIvent”. Dus noteert u het vast in uw agenda; maandag 22 april ofwel tweede paasdag op het Hembrugterrein!

Wordt vervolgd!