Het dak gaat eraf!

5 december 2019 in Blogs

Sinterklaas is nog maar net het land uit en inmiddels tuigen vele mensen de kerstbomen alweer op. De schaatsliefhebbers halen hun schaatsen tevoorschijn en hopen op een aantal weken stevige vorst. Ik kan eerlijk gezegd niet wachten! December, de maand van donkere dagen, leuke dingen doen en van cadeaus. Bij Artzaanstad kom je deze maand dan zeker aan je trekken. Afgelopen week opende de prachtige duo-expositie van Peter Keizer en Ralf Weber die nog tot en met 5 januari te zien is. Een mooi en inspirerend uitstapje! Alle kunstwerken zijn te koop en de meeste kun je ook huren.

In onze cadeaushop hebben we veel nieuwe artikelen; leuke en mooie cadeautjes voor iedere portemonnee voor onder de kerstboom. Daarnaast hebben we prachtige artikelen in de WinterWinkelSale. Genoeg redenen om je cadeaus bij Artzaanstad te kopen.

Daarnaast heb ik nog wel een aantal redenen waarom je juist bij ons kunst zou kunnen huren/kopen of bij ons je cadeaus kunt scoren. Artzaanstad is een stichting zonder winstoogmerk met als doel kunst onder de mensen te brengen. Veel mensen denken dat er om dit te doen ieder jaar door de gemeente of het rijk een karrenvracht met geld onze kant wordt opgeschoven maar neen. Wij ontvangen geen dubbeltje subsidie!

We doen het helemaal zelf en daar zijn we best trots op. Ondertussen ondersteun je ons als je met ons zaken doet en ik zeg het eerlijk; die steun kunnen wij natuurlijk van harte gebruiken. Het leuke voor jou is dat je bij ons prachtige originele kunst kunt huren voor een schappelijke prijs. Jij een mooi kunstwerk aan de muur, wij verdienen iets en samen maken we ook een kunstenaar gelukkig. Daarnaast vinden we het als stichting belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst. Een aantal maanden in het jaar hebben we op onze entresol een ‘kindermuseum’ ingericht. Volgend jaar komen er tientallen klassen van Zaanse scholen bij ons langs om daar op een speelse manier iets over kunst te leren. We werken samen met JINC, een stichting die zich inzet voor kinderen uit achterstandswijken. In de vorm van een soort stage komen kinderen uit veelal arme wijken bij ons een kijkje nemen. Ik verzeker u, voor de kids een prachtig uitje en eerlijk is eerlijk, ook de leden van team Artzaanstad genieten bij zoveel lachende koppies. Verder doen we volgend jaar samen met Compaen VMBO  weer een geweldig kunsteducatie project met als thema 75 jaar vrijheid.

Maatschappelijke betrokkenheid is voor ons belangrijk. Daarom serveren wij vanaf nu koffie van het Zaanse merk ZUIVERE KOFFIE. Het koffiemerk dat gemotiveerde (ex-)gedetineerden een kans wil bieden op een succesvolle terugkeer in de samenleving. Je krijgt er een dobbelsteen boterkoekje bij van COOKIE VAN EIGEN DEEGH, dat net als de koffie in de gevangenis van Zaandam wordt gemaakt. Dat onze koffie daarmee duurder wordt zul je vast en zeker begrijpen.

Een heel verhaal met een boel redenen hoop ik om ons te steunen en om bij ons langs te komen. Maar vanzelfsprekend, als je alleen maar wilt kijken en genieten ben je natuurlijk net zo welkom.

Ik schreef in het begin van dit blog al dat er bij ons een boel te zien is en te beleven valt. Hoewel het apart in onze nieuwsbrief staat mag dit in mijn blog niet onvermeld blijven. Op vrijdag 20 december organiseren wij samen met BIND, Museum of Humanity en Gunpowder op het Hembrugterrein voor de tweede keer het nu al traditionele ADVENTIVENT. Het wordt opnieuw een fijn en mooi evenement en ik kan je bij deze verzekeren. Die avond gaat bij ons het gebouw in vuur en vlam of beter nog: het dak gaat eraf! We hebben muziek, we houden je kids bezig en je kunt bij ons iets drinken en iets kleins eten. En niet te vergeten! We krijgen een heuse ster in huis: LADY PIA VAPEUR! Komt dat zien….komt dat zien……komt dat zien!

artzaanstad-adventivent-kunstuitleen