Gastexpositie Mode en Textiel #iktoon

6 juni 2018 in Exposities, Nieuws

Amateurkunst geïnspireerd op Zaanse klederdracht
in samenwerking met FluXus

Speciaal ter gelegenheid van de maand van de amateurkunst #iktoon is er op de entresol* een gasttentoonstelling van mode- en textielwerkstukken van Zaanse amateurkunstenaars. 

Het werk dat deze amateurkunstenaars exposeren werd gecreëerd tijdens de cursus van ontwerper en docente Nathalie Prins van Duin. Zij stuurde haar cursisten op pad naar het Zaans Museum en woonde samen met hen een modeshow van klederdrachtgroep de Zaanse Kaper bij.


Fotografie Tabitha van Duin

Eigen interpretatie klederdracht
Ambachtelijke technieken vindt Nathalie in haar werk en cursussen heel belangrijk. Nathalie: “Het leuke is dat deze technieken veel voorkomen in de klederdracht, die te zien is in het Zaans Museum. Een stukje geschiedenis wordt zo vertaald naar het nu. Dit resulteerde in prachtige mode- en textielcreaties.” Alle exposanten hebben een eigen invulling gegeven aan de opdracht; opvallende materialen, vormen en verschillende technieken zijn in de creaties verwerkt. Van accessoires als tassen en kussens tot volledige outfits. 

iktoon de Zaanstreek
De landelijke amateurkunstmaand iktoon wordt in de Zaanstreek georganiseerd door FluXus, centrum voor de kunsten Zaanstad. FluXus toont tijdens en rond deze maand diverse evenementen, optredens, voorstellingen en exposities en zet daarmee ruim 5.000 amateurkunstenaars in de spotlights. Een overzicht van de activiteiten is terug te vinden op iktoonzaanstreek.nl. De expositie is tot en met 30 juni te zien op de entresol* van Artzaanstad.

*Let op: de entresol is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of mensen die slecht ter been zijn.