FOTOTENTOONSTELLING: “Hoe ik je zie”

25 februari 2023 in Exposities, Nieuws

ARTZAANSTAD HEEFT OP ZATERDAG 25 FEBRUARI 2023 DE FOTOTENTOONSTELLING “HOE IK JE ZIE” GEOPEND, WAAR HET PUBLIEK WORDT UITGEDAAGD MEE TE KIJKEN DOOR DE LENS VAN DE FOTOGRAAF. DEZE TENTOONSTELLING WAS TOT EN MET 10 APRIL 2023 TE ZIEN.

Met trots is Artzaanstad wederom in staat geweest om een zeer dynamische groepstentoonstelling samen te stellen, waarin zowel werk getoond wordt van internationaal gelauwerde kunstfotografen alsmede aanstormend Zaans talent.
Kom langs en ontdek de verschillende kijk op de mens van Teun Anders & Monique van Laake, David de Lange, Hobie Minnebreuker en Elizabeth Koning.

WAT WAS ER TE ZIEN
Teun Anders & Monique van Laake tonen als duo het project ‘Layered Nature’, dat de verhouding van de mens tot de natuur onderzoekt, op zoek naar de gelaagde, in zekere mate complexe, dimensies van liefde, macht en afhankelijkheid.

David de Lange exposeert de uitschieters van zijn confronterende serie “1000 days of self-portraits”; het resultaat van een persoonlijke zoektocht naar zijn identiteit. Een “coming-of-age-serie” zoals De Lange dat zelf beschrijft, dat een rauwe, duistere, soms humoristische kant van hemzelf laat zien.

Hobie Minnebreuker toont het project ‘Lichaam, pantser van glas’’, dat gaat over de dagelijkse confrontatie met ons lichaam; een kwetsbaar pantser dat beschadigd kan raken door onzekerheden. In zijn werk fotografeert Minnebreuker zijn eigen lichaam en die van andere mensen, waarmee hij de kijker uitnodigt zichzelf te herkennen in de schoonheid van imperfecties die ons uniek maakt.

Elizabeth Koning toont werk uit verschillende series, waaronder ‘Deja vu’ en ‘V’, waarin portretten te zien zijn van zowel volwassenen als kinderen -verstild, sober, in een bijna geschilderde omgeving. De modellen zelf lijken eeuwig en onsterfelijk, het is niet mogelijk om ze in een context te plaatsen, mede door de ‘Sfumato’-techniek die Koning toepast, dat ervoor zorgt dat alle kleuren en tonen op zo’n subtiele manier worden gemengd dat ze in elkaar overvloeien zonder de details verloren te laten gaan.