Expositie Zaanse Pluimage

1 oktober 2016 in Exposities

Elk jaar organiseert Het Kunstcentrum in oktober een Zaanse expositie. In 2016 vroegen we kunstenaar Martijn Couwenhoven als gastcurator. Naast zijn eigen werk toonde hij dat van Arnold Detz, Barbara Guldenaar, Martin Heijnen, Herman van der Hoff, Joke Konijn, Peter de Lange en Robert Roelink.

 

Martin Heijnen Peter de Lange

Alle exposerende kunstenaars houden zich op een min of meer poëtische manier bezig met de natuur en hun omgeving. Soms ogenschijnlijk speels, maar ook met oog voor de realiteit. Hierdoor is een mooie combinatie ontstaan van werken die soms ook een dubbele lading kunnen hebben, zoals de werken van de kunstenaars Robert Roelink en Joke Konijn.
Arnold Detz Barbara Guldenaar

Zaanse Pluimage laat ook werk zien dat is geïnspireerd door het ritme van de natuur, zoals de schilderijen van Martin Heijnen en Herman van der Hoff, krijttekeningen van schelpen van Martijn Couwenhoven en de afgegoten vissenkoppen van Barbara Guldenaar. Daarnaast laten de poëtische schilderijen van Peter de Lange je nadenken over de invloed van de mens op zijn omgeving en vice versa en zijn er nieuwe werken van Arnold Detz te zien, die met gevonden voorwerpen nieuwe beelden maakt met als terugkerende factor het thema water.

Herman van de Hoff Robert Roelink

Deze acht kunstenaars exposeerden de gehele maand oktober 2016 in de expositieruimte van Het Kunstcentrum. Kunstenaars van verschillende pluimage en disciplines: beelden, collages, keramiek, schilderijen en tekeningen. En toch zijn er elementen die hun werk bindt: lijnen en structuren en het zwierige ritme ontleend aan de natuur.