Expositie Flower Tales

29 mei 2021 in Exposities, Nieuws

Kunstweekend 3 & 4 juli

Ontmoet de kunstenaar van jouw favoriete kunstwerk.

Zaterdag:
Hele dag:  Ger Zaagsma
12-16 uur: Lies Goemans (Flower Tales)

Zondag:
Hele dag: Ger Zaagsma
Vanaf 15.00 uur: Bert van Santen (Flower Tales)

 

 

Flower Tales

Bij Artzaanstad begint 29 mei 2021 een expo die je wil behagen,
met kunst die al je zintuigen zullen uitdagen.

Verhalen over bloemen, in knop, bloei en ook vergankelijkheid,
zomaar, als troost, uiting van liefde of blijk van vrolijkheid.

Veelal kleurrijk en uitbundig, dat doen we bewust,
‘flower tales’ als teken van aandacht, hoop en levenslust.

Allemaal verhalen om je te inspireren of te verblijden,
en je misschien een beetje helpt je van somberheid te bevrijden.

Dus kom je verwonderen en krijg vanzelf een goed en fijn gevoel,
want wij vullen onze ruimte met bloemen en dat wordt heel cool!!


In deze expositie zie je werk van:

Stephan Gross
Gross (Bendorf, 1964) vertelt verhalen over consumptie en laat ons denken over de verantwoordelijkheid die we delen naar de volgende generaties. Dit doet hij met spectaculaire Flower Bonanzas gemaakt van bio-materiaal dat hij zelf heeft ontwikkeld.

Stranger flowers / 220 x 100 x 100 cm


Bert van Santen
Het recente werk van Bert van Santen draagt de titel `Fleurs du Mal`, geïnspireerd door de gedichten van Charles Baudelaire en is ontstaan als reflectie op de problemen van de huidige tijd. Op materieschilderijen van olieverf laat van Santen zien wat hij als colorist in huis heeft. De bloemen en takken zijn haast reliëfs. De bloemen zitten veelal aan dorre takken.

Fleurs du mal IV / Olieverf / 100 x 80cm / 2016


Hans Withoos
De werkwijze van Withoos is bij iedere foto hetzelfde maar hij laat zich al werkende ook graag verrassen door het onverwachte. Het begint met een idee en dan volgt een zoektocht naar de juiste locatie, de modellen en de styling. Na de fotoshoot werkt Withoos als een schilder: laag voor laag creëert hij het beeld dat hij in zijn hoofd had. Het kan soms weken duren voordat hij klaar is met een beeld.

Withoos meets Withoos Ice Flowers / Foto print / 120x 120 cm / 2018

 

Lies Goemans
Floral Poetry is een serie bloemportretten waarin de liefde voor Goemans ‘model’ centraal staat. Met bloembolkwekers in haar familielijn is deze mateloze interesse niet vreemd. “Ze tonen me levenslust, met hun rijke kleuren.  Ze schreeuwen ‘Ik leef’!  Geen terughoudendheid, alles geven wat er is, stralend en showend, helder en trots. Uit puur persoonlijke gelukzaligheid, ontstaan ​​deze portretten.

Only wish that you could stay


Annemarie Vink
Door te schilderen documenteert Annemarie Vink het dagelijks leven op canvas, en meer recentelijk op papier. Haar nabije omgeving vormt veelal het onderwerp van haar schilderijen. Vink schildert haar onderwerpen duidelijk met veel plezier. Ze speelt daarbij met het visuele, wat resulteert in bijzondere composities, aandacht voor detail en sprankelende kleuren.
-Nanette Kraaikamp-

3 rozen in een glas / 2020 / olieverf op linnen / 50 x 70 cm


Bert Houweling
Bert Houweling (Haarlem, 1949) volgde in Den Haag de School voor Fotografie. Sinds 1973 is hij werkzaam als fotograaf in de journalistieke fotografie. Naast werk in opdracht voor diverse opdrachtgevers neemt het aandeel van de vrije fotografie steeds meer toe. Houweling werkt graag langdurig aan een serie foto’s die over slechts één onderwerp gaan. Artzaanstad heeft een serie bloemfoto’s van Houweling in een nieuw jasje gestoken en die verdienen het om gezien te worden!

Iris 6 / Foto print / 75 x 90 cm / 2005