Expositie Erik-Jan Vaandering en Bernard de Wolff – een impressie

27 januari 2018 in Exposities, Nieuws

Van zaterdag 27 januari t/m 3 maart is de duo-expositie te zien van de kunstenaars Erik-Jan Vaandering en Bernard de Wolff. De werken van beide, internationaal succesvolle, kunstenaars zijn veelal geïnspireerd op de impressionistische stijl van onder andere George Hendrik Breitner en Karel Appel en worden hier ook veelvuldig mee vergeleken.


“Jordaan” – Erik-Jan Vaandering

Erik-Jan Vaandering
Het werk van kunstenaar Erik-Jan Vaandering, (Alkmaar, 1976) bestaat uit olieverfschilderijen en collages, die zijn specifieke kijk op nostalgie weerspiegelen en diverse sfeerimpressies uit zijn leven vertalen. Alledaagse dingen veranderen door zijn onuitputtelijke fantasie in poëtische kunstwerken. Werk van zijn hand is te vinden in diverse bedrijfscollecties, waaronder die van Manchester United en Friesland Bank. Daarnaast is zijn kunst ook zeer geliefd bij particuliere verzamelaars over de hele wereld. In 2016 werd de kunstenaar uitgenodigd door de Nationale Kunstacademie in China om daar te werken aan een toekomstige expositie van zijn werk.


Erik-Jan Vaandering

Wanneer te zien?
De expositie is te zien van 27 januari t/m 3 maart. Openingstijden van dinsdag t/m zaterdag 10:00-17:00 uur, gratis parkeren voor de deur en vrij toegang.


“Forest forecast”- Erik-Jan Vaandering

“Wushan Country” – Erik-Jan Vaandering

“Yangtze River” – Erik-Jan Vaandering

Eigen kijk op de wereld
Tijdens de expositie tonen de kunstenaars een impressie van hun werk in een mix van onder andere (mysterieuze) landschappen, stadsgezichten en havens. Op hun eigen, impressionistische wijze, laten zij hun kijk op de wereld spreken. De romantische sfeer van Erik-Jan Vaandering en de expressieve techniek van Bernard de Wolff in de olieverfschilderijen zorgen voor een gevarieerde en boeiende duo-expositie. Beiden exposeren hun werk over de hele wereld en zijn vertegenwoordigd in diverse internationale privé- en bedrijfscollecties.


“XVIème arrondissement” – Bernard de Wolff

Bernard de Wolff
Kunstenaar Bernard de Wolff (Amsterdam, 1955) schildert eigentijdse stadsgezichten, landschappen, vee en naakten. De kunstenaar geeft in zijn werken een impressie van de wereld om hem heen: door steeds een stap naar achter te nemen van zijn werk, komt deze voor onze ogen tot leven. De olieverf is niet alleen een middel om de voorstelling op het doek aan te brengen, maar is ook als substantie een essentieel onderdeel van het kunstwerk; het is zichtbaar, tastbaar. Zijn werk bracht hem naar de Verenigde Staten, Suriname en Brazilië voor onder meer lezingen en exposities. Zijn kunstwerken maken onderdeel uit van privé- en bedrijfscollecties in onder meer Europa, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, de VS en Canada, Rusland, China en Japan. Momenteel woont en werkt Bernard de Wolff in Amsterdam, Parijs en Zuid-Amerika.


Bernard de Wolff

“Herfstbehang”- Bernard de Wolff

“Oude Schans Montelbaanstoren” – Erik-Jan Vaandering