EEN WEEKEND VOL KUNST!

2 juli 2021 in Blogs

Dit blog opent met de vreugdevolle lokroep aan iedereen dit weekend, zaterdag 3 & zondag 4 juli, naar Artzaanstad op het Hembrugterrein te komen. We organiseren dan het Artweekend met daarin de finale van de prachtige expositie Flower Tales. Hierin tonen we werk van Bert van Santen, Annemarie Vink, Lies Goemans, Hans Withoos en Stefan Gross . Verder opent in de glazen kubus een kleine, mooie expositie met doeken van Ger Zaagsma. De bekende Zaanse landschapskunstenaar en zijn werk staan centraal in een prachtige reportage in het blad Landleven dat deze week is uitgekomen. Een mooie reden om hem uit te nodigen en ook bij ons over zijn werk te vertellen.
Daarnaast kun je buiten op het terrein voor ons gebouw genieten van fantastische beelden van Hans Blank. Dat deze beelden bij ons te zien zijn vervult ons met blijdschap en trots. Daarnaast markeert het een mooie samenwerking met Hembrug Zaanstad B.V., de eigenaar van het Hembrugterrein. Hun enthousiasme en toestemming het terrein zomaar te kunnen gebruiken heeft ons zeer geholpen.
Ook de gemeente Zaanstad heeft bij het maken van de expositie een belangrijke rol gespeeld. Net op tijd kwam er een stimuleringsregeling voor culturele instellingen die ondersteunt bij het ontwikkelen van nieuwe projecten en concepten, juist na corona. Onze expositie voldeed aan alle voorwaarden en is daarmee het eerste culturele project dat een bijdrage ontving die ons precies het financiële zetje gaf de expositie door te laten gaan. Want het op opladers vervoeren van de beelden, het 24 uur met camera’s bewaken, verzekeren en andere zaken zijn voor onze stichting alleen natuurlijk lastig op te brengen. In ruil voor deze in grote dank aanvaarde bijdrage kan iedere Zaankanter en kunstliefhebber van ver daarbuiten gratis genieten van een gave, spraakmakende tentoonstelling op het Hembrugterrein. Komt dat zien!
En als je dit weekend bij ons binnenwandelt verwennen we jou met koffie of een alcoholvrij en corona-proof drankje. Verder kun je dan ook meteen gebruik make van onze toffe zomerse huuractie: als je een nieuw werk uit onze collectie leent krijg je een tweede kunstwerk 3 maanden gratis mee. (je betaald het duurste werk+ werken uit de exposities zijn uitgesloten). Ik hoop je morgen en zondag persoonlijk te begroeten; tot dan!