Cultuurseizoen van start

6 september 2019 in Nieuws

4e Zaanse Uitmarkt

Zaterdag 7 september laten verschillende culturele instellingen op de Rozengracht weer zien wat ze te bieden hebben. Kom kijken en geniet tussen 12.00 en 23.00 uur van. Kunst, cultuur, eten, drinken en WIJ! Bezoek je ook even onze stand?! Daar hebben we een minimalistische woonkamer ingericht waar je vrienden hun emailadressen kunnen achterlaten en een mooi artikel uit onze winkel kunnen winnen.

Kunsteiland

In het weekend 14 & 15 september toveren bewoners van het Zaaneiland in Zaandam hun eigen woonkamer om tot galerie of theater en tonen werk van kunstenaars en artiesten die ze zelf hebben uitgenodigd.
Zo is er een mooie kunstroute door de wijk ontstaan waarbij je kennis kunt maken met uiteenlopende vormen van kunst.

Behalve exposities, concerten en optredens in de huizen van de bewoners, zal er buiten op het centrale grasveld en in Spaander op Badhuisweg 1 voor jong en oud van alles te zien en te doen is.

Big Art

12 t/m 15 september zijn er op het Hembrugterrein, in de ProjectFabriek meer dan 70 supergrote kunstwerken te bewonderen. Ook wij zijn open en kun je nog steeds het indrukwekkende kunstwerk van Serge Verheugen bekijken.

Tengel Jubileum Festival

28 en 29 september viert stichting Tengel het 25 jarig bestaan met diverse activiteiten. Je vindt het festival naast Bind; 150 stappen vanaf Artzaanstad.