Come and see; LOOK AT ME!

18 april 2019 in Blogs

Afgelopen zaterdag was het dan zover; de opening van de foto-expositie: LOOK AT ME! En ik zal het niet verhullen, ik ben superblij met wat we als team hebben neergezet. Er is snoeihard gewerkt om de ruimte zo perfect als mogelijk in te richten met als mooie maar ook lastige uitdaging; hoe hangen de foto’s van de diverse kunstenaars naast en bij elkaar. Klopt het allemaal met wat we al duizend keer in onze koppies hebben uitgedacht? En als ze dan hangen: hoe verhouden de foto’s van fotografen die al solotentoonstellingen in musea op hun naam hebben zoals Carla van den Puttelaar en Hans Withoos zich tot aanstormende talenten als Daniek Dijkstra en Sven Signe den Hartogh. Of hoe hangen de foto’s van dementerende ouderen van Kenneth Stamp, door Koos Breukel hoogstpersoonlijk uitgenodigd voor de Foto Biënnale in mei dit jaar in Naarden vesting, naast de imponerende foto’s van Ruben Timman. Hoe mooi passen de werken van Tanneke Peetoom, Jack Burger en Elizabeth Koning binnen het thema? Is de verstilde foto van Hendrik Kerstens de kers op de taart? Of zijn juist de prachtige serie foto’s van Zaandammer Rogier van ‘t Slot het hoogtepunt?  De puzzel paste naar onze mening uiteindelijk precies en de expositie staat als een huis! De opening afgelopen zaterdag was druk bezocht en gezien de vele enthousiaste reacties sta ik met mijn mening niet alleen. Onder de vele gasten was ook de wereldberoemde fotograaf Paul Blanca die ons uitvoerig complimenteerde met de tentoonstelling. Hoe leuk is dat?! Was je er niet bij dan nodig ik je uit alsnog langs te komen om jouw eigen oordeel te vellen! 

Dat kan nog ruim vier weken ofwel tot en met zaterdag 18 mei. Maar waarom zo lang wachten als je op maandag a.s., tweede paasdag van 1100- 1700 uur al bij ons PaasIvent aanwezig kunt zijn? Dat Ivent organiseren we samen met een onze leuke buren BIND en Museum of Humanity. Bij ieder van ons zijn leuke activiteiten en ook tussen onze mooie ruimtes organiseren we kleinschalige maar erg leuke activiteiten. Verder is ook onze overbuurman Flinders, waarmee we sinds een maand samenwerken, deze dag geopend. Het wordt stralend weer dus het is het ultieme moment om lekker over het Hembrugterrein te dralen en natuurlijk ook om bij ons binnen te komen. Want bij Artzaanstad is er lekkers, leuks en moois, kortom genoeg te zien en te doen. Zo heeft de entresol een kindermuseum, is er een prijsvraag rondom onze “participatietak”, staat de piano open om te bespelen en jawel, wij zijn er met een stralende lach om u te verwelkomen. 

Wat je misschien nog niet wist is dat we ook op de eerste zondag van de maand open zijn. Dan begint er ’s morgens een door het Zaans Museum georganiseerde rondleiding over het terrein (opgave uitsluitend via zaansmuseum.nl). Omdat die bij ons, Artzaanstad begint, vonden we dat een mooie aanleiding de hele dag open te blijven. Dus zondag 5 mei, Bevrijdingsdag is de eerstvolgende zondagsopenstelling. En omdat we dan van alles vieren zullen we ook die dag wel weer wat vrolijks doen. 

Daarover de volgende keer meer want tegen die tijd is er vast en zeker alweer een nieuw blog voorbijgekomen. Voor nu wens ik je een vrolijk Pasen en wellicht zien we elkaar tweede Paasdag bij het PaasIvent!