Blog: Terug van vakantie

29 juli 2022 in Blogs, Nieuws

Ik ben weer terug van vakantie en dan is een blog voor de nieuwsbrief een leuke plek om daar iets over te vertellen. Allereerst dank ik Shyzelle. Het was daadwerkelijk in mijn laatste mail voor mijn vakantie dat ik haar vroeg op stel en sprong het juli-blog te schrijven. Volgens mij kan ik dat best nog eens vragen.

Ik ging dus op reis, de Dolly wunderkammer achterlatend. Even wat minder roze, pruik en blingbling. De laatste zes weken waren nogal druk geweest. Het organiseren van de  expositie Made in Dolland, de fantastische openingsweken en op de valreep van juni ook nog onze deelname aan BIG ART; de kunstbeurs met grote kunstwerken. De hit van de beurs was zonder overdrijven een door Artzaanstad gepresenteerd beeld, gemaakt door Netty van Osch. Hele volksstammen liepen van hot naar her door de Projektfabriek, op zoek naar ‘GIJSJE’. Verdekt opgesteld in de oude receptieruimte vermaakte hij jong en oud met zijn intrigerende blik en uiterlijk.

Vakanties zijn er voor mij om bij te komen en jezelf op te laden. Julio en ik doen dat graag op de boerderie in Twente. Dat is voor mij een beetje jeugdsentiment. Mijn moeder komt uit die buurt en als kind gingen wij vaak in vakanties die kant op. Ik vond dat prachtig; koeien melken, hooi van het land halen of in de manege paardrijden en helpen hokken uit te mesten. Nu kan ik daar wegzakken in de totale nietsdoen mood; gewoon in een weiland liggen en naar sprintende hazen kijken of een uur op een bankje papa en mama torenvalk bewonderen die hun jongen leren vliegen en jagen. We lezen graag en ik heb er lol in kunstwebsites te bekijken op zoek naar nieuwe kunstenaars, mooie exposities en toffe musea. Twente geeft ons ook inspiratie voor fijne gesprekken en het maken van mooie plannen: bijvoorbeeld voor ons huis, deze keer het dakterras. De muur krijgt eindelijk een nieuwe kleur en de inmiddels lelijke houten vlonders gaan er nu eindelijk echt uit. Verder vullen we onze tijd met fietsen, wandelen en met onze grootste hobby: hardlopen, vele kilometers over oneindige zandpaden en langs weilanden zover je ogen kunnen zien.

Inmiddels zit de vakantie er alweer op. Het is nu aan de andere teamleden hun rust op te zoeken. Bij Artzaanstad verwelkomen we veel nieuwe bezoekers die de artikelen over ‘Made in Dolland’ in allerlei kranten hebben gelezen. Fijn dat onze bijzondere expositie zoveel aandacht krijgt. Vooral ook mooi als steun voor Ruud, voor al het bijzondere werk dat hij in zijn rol als Dolly Bellefleur on and on blijft voortzetten. We hebben de expo verlengd dus als je nog niet bent geweest heb je nu tot en met zondag 21 augustus de tijd; komt dat zien!

Oh ja, wat het mooiste plan is dat we op de boerderie in Twente hebben bedacht? We lopen zondag 25 september de marathon van Berlijn. Treinreis, hotel en bovenal startbewijs zijn geregeld. Opdat er geen weg terug meer is.