Blog: Mijmeringen tijdens het hardlopen…

29 september 2022 in Blogs

Twee blogs geleden schreef ik dat ik samen met Julio de marathon van Berlijn zou lopen. Dat  evenement was afgelopen zondag en het was een geweldige ervaring. Naast dat het prachtig loopweer was stonden er honderdduizenden schreeuwende, zingende, muziek makende Berliner langs de kant. Op zo’n moment besef je waar je al die maanden zo hard voor hebt getraind. Niet zo zeer om die snelle tijd te lopen maar wel omdat het goed is voor je lijf en vooral ook je koppie. Dat helpt mij positief te blijven in deze warrige tijden van onzekerheid en oorlog. Het hardlopen (en zwemmen) helpt mij positief in het leven te staan en mijn dag van kleur te voorzien. Dat ik deze heerlijke hobby ook nog eens met mijn man deel is daarnaast ook voor ons samen een mooie boost voor ons geluk. Het zijn mijmeringen die tijdens het hardlopen allemaal door je hoofd vliegen.

Daarnaast bracht het lopen door Berlijn ook prachtige momenten in herinnering. Op de Potsdammerplatz liep ik 32 geleden ook, een jaar na de val van de muur. Op die plek bracht Pink Floyd tijdens een euforische dag een historische uitvoering van hun concert ‘Another Brick in the Wall’. Het  wellicht mooiste moment was vlak voor de finish: het onder de bogen van de beroemde Brandenburger Tor doorlopen. Ondertussen was een breed grijnzende meneer Eliud Kipchoge uit Kenia in een nieuw wereldrecord (2.01.09!) al lang en breed binnen. Maar gedragen door het gejuich -hoe speciaal kun je je voelen als je gelooft dat al die mensen daar voor jou staan- realiseerden ook Julio en ik onze eigen ‘wereldrecords’.

Inmiddels ben ik natuurlijk weer lekker op het Hembrugterrein te vinden. Een heerlijk onderdeel van mijn werk is de voortdurende zoektocht naar ontwikkelingen in de kunstwereld en het bekijken en vinden van nieuwe kunstenaars. Juist in de herfstmaanden wordt er veel georganiseerd en openen er veel tentoonstellingen. Zo was ik de vorige maand bij de fotobeurs UNSEEN op het Westergasterrein. Hoewel veel galeries de veilige weg kozen van het tonen van bekende gevestigde namen was er genoeg nieuws te ontdekken. Vooral de installatie en foto’s van Laura Hospes bij galerie Lang vond ik een lust voor het oog. Een van mijn persoonlijke favorieten was Allice Pallot, een jonge Franse kunstenaar met foto’s waarin  wetenschappelijk onderzoek over het ontstaan van algen aan de kust van Bretagne in prachtige kunstzinnige foto’s werden verwerkt.

De komende tijd bezoek ik een aantal kunstenaars die we aan onze collectie willen toevoegen. Het is voor ons belangrijk de collectie up-to-date te houden. Niet alleen met nieuw werk van kunstenaars met wie wij al samenwerken maar juist ook om heel nieuw werk in onze collectie op te nemen. Want we willen jou als trouwe Artzaanstad-volger natuurlijk blijven verwennen en vooral ook uitdagen. Om bij ons langs te komen om die mooie kunstwerken te bekijken en misschien wel iets bij ons te lenen of te kopen. Overigens is ook de huidige expositie ‘THE HOME COLLECTION’ al een aanrader: het geeft een verrassend overzicht  van al het moois dat Artzaanstad heeft te bieden. We zien je graag!

P.S.

Voor marathontijd fetisjisten:

Ik was heel blij met mijn eindtijd 4.06.09. Julio eindigde in de bizarre tijd: 2.58.41