Blog: De kop is eraf

2 februari 2023 in Blogs

De eerste maand van het jaar zit erop. Januari, waarin de Zaanse Connectie van onze kunstuitleen/ galerie centraal staat. Daarin zie je de expositie met werk van zes Zaanse kunstenaars, de Circular Challenge geïnitieerd door Green Business Club Zaanstad en het project ‘IDENTITY’, met 34 kunstwerken van leerlingen van het St. Michaël College. Het zorgt voor een ramvolle expositieruimte met voor iedereen iets moois te bewonderen. De diverse activiteiten zijn door de media ruim uitgemeten in diverse kranten en op verschillende websites. Voor jou als belangstellende is het goede nieuws dat de tentoonstelling nog tot en met zondag 12 februari te bezoeken is.

Op vrijdagavond 10 februari hebben we een speciale avondopenstelling met ‘kunstenaars in actie’! Zo gaat Sabine Kech kantklossen en zal Jarik Jongman een aantal van zijn schilderijen met vuur bewerken. Het wordt een tof feestje!

De afgelopen maand was er ook de opening van het tweede hospice in Zaandam, ‘HET TIJ’. Als maatschappelijke betrokken stichting heeft Artzaanstad voor de opening acht kunstwerken opgehangen om de tijdelijke bewoners en bezoekers een mooi aandachtspunt en daarmee enig comfort te bieden. De werken zullen ieder jaar worden omgeruild. Het is bijzonder dat deze prachtige plek met de hulp van zovelen en de inzet van vrijwilligers tot stand is gekomen.

Ondertussen zijn we ook al weer druk bezig met de volgende exposities. Eind februari opent een prachtige fototentoonstelling met werk van diverse kunstenaars waaronder twee aanstormende Zaanse talenten. Vervolgens staat in april de bijzondere expo ‘BEESTENBOEL’ in de agenda. Dat belooft een heerlijk georganiseerde chaos te worden!

De steeds wisselende exposities bieden jou als Artzaanstad-volger de kans om nieuw werk te bekijken en deze te huren of aan te kopen. Het fijne van huren is natuurlijk dat je het werk wanneer je maar wilt kunt omruilen. Dus als je erop bent uitgekeken breng je het terug en kun je het werk omruilen voor iets wat je dan mooi vindt. Ondertussen spaar je de helft van je maandbijdrage. Het gespaarde bedrag kun je voor bijna alles bij Artzaanstad gebruiken; voor de aankoop van kunst maar ook voor iets uit onze designshop of je kunt er iets voor in laten lijsten.

Met het huren ondersteun je onze stichting, haar maatschappelijke doelen en vooral ook onze kunstenaars. Ondertussen ben je ook nog eens milieubewust bezig. In tijden waarin we nadenken over consuminderen en minder bezit, duurzaamheid en recycling is het huren van kunst een überhippe optie. Als dat geen redenen zijn om een kijkje bij ons te nemen. Wij kunnen je steun hard gebruiken! Overigens kun je alle kunst ook hier op onze website vinden.