BE SMART, RENT ART!

23 oktober 2019 in Blogs

Plots schoot het door mijn hoofd; oei Marc, wanneer verscheen je laatste blog ook alweer? Veel te lang gelee dus daarom spring ik nu met plezier meteen achter mijn pc. Want er valt een heleboel leuks te melden. De festiviteiten rondom het 45-jarig bestaan van Artzaanstad zijn met de expositie “NIEUWE HELDEN” de tweede fase ingevlogen en dat wil ik graag met jullie lezers delen.

De feestelijke opening met werk van 10 kunstenaars was op zaterdag 12 oktober en het was me een drukte van jewelste. Natuurlijk waren er mensen uit de entourage van de kunstenaars maar vooral ook veel nieuwsgierige bezoekers. Het idee achter deze expositie is om werk te tonen van nieuwe jonge honden, aanstormende talenten en een aantal gearriveerde maar voor ons nieuwe kunstenaars. Na een heerlijke zoektocht hebben we een fantastische tentoonstelling samengesteld met een prachtige mix van verschillende disciplines: schilderijen, foto’s, brons, keramiek, installatie etc. Dit zijn de NIEUWE HELDEN die nu bij ons te zien zijn: Femke Woltering, Aron Kroes, Stef Mazereeuw, Noortje Dijkstra, Sven Signe den Hartogh, Christian Arts, Barbara van Marle, Sjaak Kooij, Rene Rikkelman en Jeroen Fransen. Voor Artzaanstad is die blik op de toekomst van essentieel belang; het helpt onze collectie te vernieuwen en fris te houden. Dat doen we natuurlijk voor onze bestaande klanten maar ook om nieuwe mensen naar ons prachtige gebouw op het Hembrugterrein te trekken. Het is een mooie manier om aan te tonen dat de kunstuitleen anno nu springlevend is.

Want hoe leuk is het dat je voor weinig geld een origineel kunstwerk in je huis hebt hangen/staan? Sommige huren zo’n werk jarenlang en/of kopen het na een tijd aan. Anderen wisselen juist regelmatig een werk om. Gewoon omdat ze de sfeer in hun huis willen veranderen. Of omdat ze op een kunstwerk zijn uitgekeken. Niet voor niets is onze slogan: BE SMART RENT ART!

Het leuke van het bij ons huren is dat je met je maandelijkse betaling ook een spaartegoed opbouwt. De helft belandt namelijk in een soort van spaarpot die je bij ons kunt gebruiken als eerste inleg voor de aankoop van het door jou gehuurde kunstwerk. Of voor het kopen van een heel ander werk terwijl je je spaartegoed ook kunt inzetten voor de aankoop van een mooi artikel uit onze cadeaushop.

Behalve het huren van een kunstwerk kun je een werk ook meteen aankopen. Als je dat doet hebben we indien gewenst ook een leuke manier je daarbij te helpen. We hebben bijvoorbeeld onze eigen kunstkoopregeling. Dat betekent dat je bij Artzaanstad je kunstwerk na een kleine aanbetaling in 18 maandelijkse termijnen kunt betalen. En daarvoor betaal je helemaal geen rente. Je mag het werk dan onmiddellijk mee naar huis nemen en na de laatste betaling is het kunstwerk van jou!

Nog even over de expositie NIEUWE HELDEN. Die is nog tot en met 24 november bij ons te zien.

Op 9 en 10 november doen wij mee met de Zaanse Cultuurdagen. Dan zijn er bij ons allerlei leuke activiteiten. Zo zijn beide kunstenaars van de expo aanwezig om over hun werk te vertellen. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Zo is op de entresol het kindermuseum geopend.

Heb jij trouwens een bedrijf? Meld je dan aan voor de speciale bijeenkomst voor bedrijven op donderdag 14 november van 16.45-19.00 uur. Dan vertellen we onder andere over de betekenis van kunst voor de uitstraling van je bedrijf naar je klanten en wat het bijvoorbeeld doet voor de productiviteit van je werknemers. Aanmelden kan via: fleur@artzaanstad.nl

artzaanstad-kunsthuren-kunstkopen-kunstuitleen-huren-hembrug