45 jaar kunstuitleen – Ouwe Helden

31 augustus 2019 in Exposities, Nieuws

Artzaanstad bestaat 45 jaar

Dit vieren wij met twee exposities: Ouwe Helden & Nieuwe Helden

Ouwe Helden

In de eerste expositie zetten we een aantal, veelal oudere kunstenaars, in het licht die een belangrijke rol hebben vervuld in de ontwikkeling van onze stichting. Naast oud werk uit onze collectie laten we van iedereen ook nieuw werk zien; om aan te tonen dat de meeste van hen dan wel ouder zijn maar absoluut nog niet uitgeblust! We maken ook een eerbetoon aan een aantal overleden kunstenaars waarvan we namen niet willen vergeten!

Tijdens de tweede tentoonstelling Nieuwe Helden, richten we ons op de toekomst met werk van jongere kunstenaars. Daarover binnenkort meer.

De opening op zaterdag 31 augustus 2019 werd verzorgd door Jan Hovers, directeur van het Zaans Museum.
Deze expositie liep tot en met zondag 6 oktober 2019.

  

In de hoofdrol:

Enric Adserà Riba
Peter Langenberg
Nelson Carrilho
Jan Groenhart
Joke Konijn
Ad Arma
Michel Dil
Arthur Martin
Kees Salentijn
Peter de Rijcke

Om niet te vergeten:

Luis Filcer
Hans Blank
Jan Wolkers
Aat Veldhoen
Sam Middleton
Anton Martineau
Jurjen de Haan
Herman Brood
Hans Truijen
Jan Montyn

 

Terugblik opening

Jan Hovers, directeur Zaans Museum, vertelde een inspirerend verhaal over het belang van het verleden waar huidige generaties op voortbouwen. Waar vervolgens ook de toekomst op zal bouwen: generatie op generatie, in families, in bedrijven, en zeker ook in de kunstwereld.

Onderstaand vind je een paar foto’s om wat van de sfeer mee te krijgen. Wellicht warmen we die je op voor de opening van deel 2 op zaterdag 12 oktober. Dan komen de NIEUWE HELDEN. Aanstormende talenten maar ook een paar al wat bekendere kunstenaars waarvan de meeste nog niet eerder bij Artzaanstad te zien waren. De opening wordt hoe dan ook feestelijk en spectaculair!