Streets of the world

Op de eerste dag van ARTzaanstad gebeurt er nóg iets bijzonders op het terrein. Het Streets of the World Photo Museum opent dan voor het eerst haar deuren! Streets of the World is een project van de Nederlandse fotojournalist Jeroen Swolfs. Hij reisde de afgelopen 7 jaar de hele wereld rond om in iedere hoofdstad ter wereld een foto te maken van het straatleven anno nu. Het resultaat van die reis is Streets of the World, een project dat niet alleen bijzonder is vanwege haar omvang, maar ook vanwege de positieve blik van de fotograaf en zijn warme belangstelling voor mensen.

Met zijn 195 straatfoto’s uit 195 landen wil Swolfs een positief beeld geven van de wereld. Een beeld dat weliswaar heel anders is dan de grimmige taferelen waar we in de media mee worden geconfronteerd, maar dat volgens hem minstens zo reëel is.

Na 7 jaar de wereld over gereisd te hebben is het nu tijd om zeven jaar te delen mét de wereld. Daarom opent Streets of the World een museum waar alle 195 foto’s op levensgroot formaat te bewonderen zijn. En op welke plek kan dit beter dan op het geschiedenisrijke Hembrugterrein, een mysterieuze plek die ruim honderd jaar verboden terrein is geweest voor publiek.  

Kom je een wereldreis maken?
De oude monumentale opslagplaats ‘Magazijn De Dood’ (vernoemd naar magazijnbeheerder Dhr. De Dood) telt drie verdiepingen en met haar verschillende trappengangen en aparte ruimtes voelt een bezoek aan als een ware ontdekkingsreis.

In dit spectaculaire museum kun je op ontdekkingsreis door de verschillende continenten en hoofdsteden van de wereld om je medemens te leren kennen. De foto’s geven het gevoel alsof je zo een straat in Pyongyang, een haventje in Togo of een park in Tegucigalpa kunt instappen. Een indrukwekkende wereldreis in dit schitterende museum in Zaanstad!

ARTzaanstad-aanbieding & rondleiding Jeroen Swolfs
Bezoekers van ARTZaanstad ontvangen van vrijdag 16 juni t/m zondag 18 juni korting op een toegangskaartje en kunnen voor €3,- per persoon naar binnen (i.p.v. €10,-). Een toegangskaartje koop je aan de kassa bij ARTZaanstad (samen met een regulier ticket voor ARTZaanstad) of aan de balie in het museum (op vertoon van je ARTZaanstad ticket). 

Streets of the World - Jeroen Swolfs

Boek - Streets of the world