Veel gestelde vragen

Algemeen

Algemeen

Moet ik lid zijn om te huren?
U moet ingeschreven staan bij het Kunstcentrum om te kunnen huren. Klik hier om meteen gratis in te schrijven! U kunt zich ook bij het Kunstcentrum inschrijven, de kosten zijn dan € 5,-.

Ik woon niet in Zaanstad, kan ik bij jullie kunst huren?
Ja, het maakt niet uit waar u woont, u kunt bij ons kunst huren!

Hoe vaak kan ik kunst wisselen?
U mag onbeperkt kunst wisselen. Uw leentarief is gebaseerd op de totale waarde van de gehuurde werken en wordt bij een eventuele wisseling aangepast.

Mag ik meerdere werken tegelijk huren?
Ja dat kan! De waarde van de kunstwerken bij elkaar opgeteld, bepaalt uw maandbedrag. Klik hier voor een overzicht van de tarieven.

Hoe lang kan ik een kunstwerk houden?
Er is geen maximale huurtermijn, u mag het werk huren zo lang u wilt.

Kan ik de kunstwerken ook kopen?
Ja, alle kunstwerken zijn te koop. U hoeft geen lid te zijn van het Kunstcentrum om een werk te kopen. Bij de aankoop van een kunstwerk kunt u ook gebruik maken van de Kunstkoopregeling van het Kunstcentrum. Zo betaalt u maandelijks (renteloos!) af.

Kan ik een kunstwerk reserveren?
Ja, dat kan via de website of telefonisch.

Kan ik kunst ook laten bezorgen?
Ja, het Kunstcentrum bezorgt door heel Nederland. Het bezorgtarief is afhankelijk van de locatie. U kunt de bezorging ook betalen met uw spaartegoed. Wilt u een kunstwerk laten bezorgen? Neem dan contact op met een van de medewerkers van het Kunstcentrum. Zij helpen u graag verder.

Verhuurt het Kunstcentrum ook aan bedrijven?
Ja, het Kunstcentrum heeft meer dan 250 zakelijke klanten. U kunt zelf kunst uitzoeken maar onze Art-consultants leveren ook graag kunstadvies op maat.

Hebben jullie ook Zaanse kunstenaars in de collectie?
Ja, wij hebben ook werk van kunstenaars uit de regio. Eens per jaar organiseert het Kunstcentrum een expositie met de Zaanstreek in de hoofdrol! Houd de expo-agenda in de gaten voor de exacte data.

Kan ik werk dat ik bij jullie heb gehuurd ook bij een andere kunstuitleen inleveren?
Nee, dat kan niet, het Kunstcentrum is een zelfstandige kunstuitleen. Spaartegoeden van andere kunstuitlenen kunt u ook niet bij ons verzilveren.

Ik ben een kunstenaar en zou graag in de collectie opgenomen worden, kan dat? U kunt dit formulier invullen.
Stuur ook beeldmateriaal van recent werk mee. Door de grote hoeveelheid aanmeldingen kunnen wij niet met iedereen corresponderen. Als er interesse is, neemt het Kunstcentrum contact met u op.

Kan ik ook een foto of eigen kunstwerk laten inlijsten bij het Kunstcentrum?
Ja, dat kan! Het Kunstcentrum beschikt over een eigen lijstenmakerij. Onze medewerkers helpen u graag bij de keuze van een lijst en passe-partout.

Financieel

Moet ik inschrijfgeld betalen?
Als u zich via het internet inschrijft, betaalt u geen inschrijfgeld! Schrijft u zich in aan de balie van het Kunstcentrum, dan zijn de inschrijfkosten eenmalig €5,-. Klik hier om direct gratis in te schrijven.

Hoeveel kost het om kunst te huren?
Particulieren huren vanaf € 6,- per maand! De helft van het maandbedrag spaart u. Dit spaartegoed kunt u bij het Kunstcentrum besteden. Wist u dat het Kunstcentrum voor kinderen een speciaal tarief heeft? Zij huren al vanaf €4,50 per maand!

Hoe werkt het spaartegoed?
De helft van uw maandbedrag wordt gespaard. U kunt dit gebruiken voor de financiering van een kunstwerk of een aankoop uit onze Kunstcadeauwinkel. Ook al onze diensten kunt u betalen met uw spaartegoed. Denk bijvoorbeeld aan het inlijsten van een werk of het bevestigen van rails.

Kan ik mijn spaartegoed contant opnemen?
Nee, u kunt het spaartegoed alleen besteden bij het Kunstcentrum.

Is er een opzegtermijn?
Opzegging dient minstens 1 maand van tevoren schriftelijk te geschieden. Bekijk hier de uitleenvoorwaarden.

Wat houdt de Kunstkoopregeling in?
Als u een kunstwerk koopt bij het Kunstcentrum, is het mogelijk te betalen middels de Kunstkoopregeling. Met de Kunstkoopregeling betaalt u het kunstwerk in maximaal 18 maandelijkse termijnen af middels automatische incasso. Het minimale bedrag per maandelijkse termijn is € 50,-. Deze regeling is renteloos!

Zijn de kunstwerken verzekerd?
De kunstwerken zijn door het Kunstcentrum verzekerd tegen inbraak met braaksporen. Bij brand of beschadiging doet u een beroep op uw eigen WA verzekering.

Kan ik online betalen?
Ja, u kunt bij ons betalen in de veilige iDeal omgeving of via Paypal.

Aankoop beleid

Kopen jullie ook kunst aan?

Het Kunstcentrum betrekt nieuwe kunstwerken altijd direct bij de kunstenaar vandaan. Wij zijn daarom niet geïntresseerd in particuliere aanbieders en anderen die ons kunst willen aanbieden.