Expositie Giorgi Shengelia

12 november 2016 in Exposities

Kunstenaar Giorgi Shengelia exposeerde van 12 november tot en met 10 december 2016. De kunstenaar exposeerde werken uit de serie ‘Northern Geometry’. In zijn expressieve werk toont hij abstracties van landschappen, gelegen op het Noordelijk halfrond.

De van oorsprong Georgische kunstenaar staat bekend om zijn gebruik van natuurlijke kleuren en conceptuele werk. Giorgi Shengelia laat in zijn kunst een enorme levenslust zien dat tegelijkertijd een sterke drang voor drama oproept.
 

De expositie werd geopend door gastspreekster Jacqueline de Nijs, bekend van onder meer het radioprogramma Kunstgrepen.
 

 

Thematisch en conceptueel
Giorgi Shengelia genoot zijn opleiding aan de kunstacademie in Tblisi (Georgië). Nadat hij in 2001 naar Nederland is gekomen, woonde hij in Zwolle en exposeerde daar een aantal keren zijn werk. Zijn voorkeur ging toen vooral uit naar moderne of postmoderne kunst. Naast schilderkunst maakte Giorgi ook audiovisuele producties en deed hij aan fotografie. Inmiddels zijn de schilderijen van Giorgi veelal thematisch en conceptueel. De kunstenaar heeft een losse en vrije manier van schilderen, hierbij experimenteert hij veel met het gebruik van verschillende soorten materialen. Sinds 2003 woont hij in Bergen (N-H) en werkt hij zowel in Bergen als in Alkmaar. Het werk van Giorgi Shengelia is ook te vinden in onder meer Georgië, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Polen, Rusland, Zweden, Amerika, België, Zwitserland en Luxemburg.