Rob van Doeselaar

Paintings from heaven

Op heldere dagen schildert de hemel schaduwen op ieder oppervlak. Dat versterkt onze illusie van ruimte. Het interpreteren van schaduw van bomen en planten in een schilderij is voor Rob van Doeselaar een zoektocht naar samenhang in de complexe natuur. Het roept vragen op over kleurstelling, vorm, transparantie, contrast, verbinding, betekenis en willekeur.

Na zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie heeft Rob op veel plekken gewoond (India, New York, Afrika) en gewerkt als onafhankelijk kunstenaar. Hij werd geconfronteerd met heel verschillende levensomstandigheden en culturen. De indrukken en ervaringen van zijn reizen zijn thematisch sterk verbonden met zijn kunst en hebben een belangrijke invloed gehad op stijl, kleur en materiaalgebruik. Rob heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland.

Rob schildert nu op doek en papier met olie- en acrylverf én hij experimenteert met digital art via de iPad.

Hij heeft eveneens een passie voor het schilderen en tekenen van portretten. In 2013 won hij een prestigieuze Haagse prijs voor het beste portret van Koning Willem-Alexander.

Rob woont nu een deel van het jaar in Mozambique. Aan de lange kust zijn de kleuren fris en helder. Bomen en planten groeien hard. Schaduwen verstoppen zich voor de zon.

Rob van Doeselaar - A red painting from heaven

Rob van Doeselaar