Patrick Siemons

Patrick woont intussen ruim 10 jaar met zijn gezin in Nijkerkerveen. In zijn studio aan de Amersfoortseweg legt hij uit hoe hij beweegt op het snijvlak van fotografie en kunst. ‘Ik heb nog de ouderwetse route gevolgd. Na mijn middelbare school ging ik van 1988-1995 werken bij fotograaf Wim van Oest in Doorn. Ik werd zijn assistent en wat Wim fotografeerde, mocht in de DoKa ontwikkelen en afdrukken. Daarna drie jaar studio- reportagefotografie bij Pieter van de Berkt verzorgt. In 1998 ben ik een succesvolle reclame- modefotostudio gestart.’

Echt kunst

Ondanks de gedegen opleiding, blijft Patrick zich ontwikkelen. ‘Ik ben in 2012 me gaan verdiepen in Fine Art Fotografie. Deze vorm van fotografie prikkelt mijn creativiteit. Fotografie in de ultieme vorm van kunst. Kijk, een foto kan iedereen maken, een goede foto wordt al lastiger, maar in een fotokunstproductie leg je zoveel van jezelf, dat het echt kunst wordt. Het roept ook van alles bij mensen en op en dat vind ik leuk. Het levert discussies op. Geweldig! Dat is  inherent aan kunst.’ Ik exposeer in mijn eigen atelier en  o.a. bij kunstevent Art Zaanstad, Taets Art Gallery, Gallery ArtAttack R’dam, Fotostad 033 en verschillende kunstgaleries.

Combinatie van foto en video

Niet alleen op het gebied van Fotografie blijft Patrick zich ontwikkelen. Fotografisch beeld en film komen steeds dichter bij elkaar. Ze versterken elkaar enorm. Daarom combineer ik binnenkort een kunstuiting van fotografie en film.

Fotograaf of kunstenaar?

De opdrachten op locatie zijn vaak via reclamebureaus, grote bedrijven of opdrachtgevers uit de reclame- en modewereld. ‘Ik heb er hard voor moeten werken, maar intussen weten klanten mij te vinden. Door goed werk te leveren, afspraken na te komen en steeds een stapje harder te lopen dan er wordt verwacht, bouw je vertrouwen en een goede naam op. 

Patrick Siemons - Forest of Fallen light

Patrick Siemons