Michelle Gerlofsma

Dat ik een creatief beroep zou gaan uitoefenen stond als kind onbewust al voor mij vast: ik was altijd aan het knutselen. Na eerst een andere opleiding te hebben gevolgd kwam ik bij toeval op een open dag van de Vakschool voor goud- en zilversmeden in Schoonhoven. Sindsdien ben ik verkocht. In 2009 studeerde ik af en in 2011 begon ik mijn eigen goudsmederij.

Als goudsmid ontwerp en maak ik met de hand sieraden van edelmetalen. Zilver gecombineerd met diverse tinten goud, parels en edelstenen zet ik om in fijne maar tevens opvallende sieraden. Geïnspireerd door de grilligheid van de natuur ben steeds op zoek naar spannende contrasten in vorm, structuur en kleur.

Mijn sieraden zijn fijntjes en elegant en een tikje lief. Ik ben dol op tierelantijntjes en je vindt in mijn werk dan ook veel bloempjes en een hoop sierlijkheid terug. Omdat ik van alles mooi vind maak ik verschillende collecties. Soms zijn de sieraden wat grover en groter, soms weer lief en klein, maar altijd met een knipoog naar natuurlijke thema’s en met die sierlijke twist die in al mijn sieraden steeds terugkomt.

Wat het edelsmeden voor mij speciaal maakt? Natuurlijk de creativiteit die ik erin kwijt kan, maar vooral de bijzondere samenwerkingen. Iets met je eigen handen voor iemand mogen maken en diegene daar vervolgens heel gelukkig van zien worden. Dat raakt me diep en maakt dat ik in alle opzichten een heel mooi beroep heb!

Michelle Gerlofsma

Michelle Gerlofsma