Margo Nelissen

Al zo’n twintig jaar ontwerpt Margo Nelissen sieradencollecties in haar atelier en exposeert deze in binnen- en buitenland. Afgelopen jaren is haar werk onder andere in Spanje, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland te zien geweest.

Haar eerste sieraden zijn ontstaan in de jaren ‘80 door onderzoek naar de mogelijkheden van traditionele textiele technieken in metaaldraad. Daarna heeft ze dit uitgebreid met steeds weer nieuwe technieken. Kenmerkend voor al haar collecties is de grote mate van verfijning, ook in de grote robuuste sieraden.

Margo interesseerde zich al voor versiering in andere culturen, toen ze op de Academie voor beeldende kunsten in Maastricht de opleiding sieraaddesign volgde. Het inspireerde haar om door Afrika te reizen en een studie Culturele Antropologie te voltooien. Ze specialiseerde zich in amuletten uit Afrika. Deze interesses hebben hun sporen achtergelaten in haar werk.

Van 2010 tot 2013 woonde en werkte ze op het Caribische eiland Curaçao en reisde ze door Zuid-Amerika. Daar ontluikt de inspiratie voor haar nieuwste collecties.
De ‘Koraalbloesemcollectie’ is een eerbetoon aan de natuur van Curaçao. Het bleke koraalsteen in al zijn verscheidenheid aan patronen inspireerde haar tot een collectie verfijnde witzilveren sieraden. Geïnspireerd door de vondsten van peulen en zaden in de Zuid-Amerikaanse jungle, vormt Margo fantasiezaden, -koralen en bloesemtrossen aan lianen; de schatten van haar eigen ‘Secret Garden’.

Margo Nelissen - Ring koraalstructuur met topaas

Trouwringen koraalstructuur goud

Collier kalebasjes zilver goud gele diamant

Oorhangers pareleikeblad

Oorhangers bloesemblaadjes

Margo Nelissen