Arvee

Arvee (1956, Haarlem) is een colorist die met zijn olieverf op het doek zoekt naar zichzelf en zijn emoties van het moment. Arvee werkt volledig intuïtief ,heeft nimmer een vooropgezet plan en beleeft daardoor ieder als een avontuur. Hij werkt in series zoals ' Water, Aarde, Vuur ‘ en de 'Multi-mono-serie': een serie met schilderijen van 100 x 100 cm en immer monoliet. Binnen deze serie ontstaan al sinds 30 jaar schilderijen waardoor de serie de ontwikkeling in zijn werk laat zien.

Dit jaar komen daar de series ‘Urbanity’ en ‘Stripes’ bij, welke ontstaan door een lang borrelende drang naar het gebruik van andere media  binnen zijn werk en daarmee het bewandelen van meerdere experimentele banen. Dat daar dan immer uiteindelijk een kunstwerk uit naar voren komt welk duidelijk zijn signatuur draagt is puur toeval.

Arvee kent een verleden als schilder van portretten en landschappen en is circa 30 jaar geleden van lieverlee meer en meer gaan abstraheren. De eerste expositie had hij reeds in zijn 12e levensjaar met pentekeningen van de stad Haarlem .Zijn eerste expositie met  abstract werk in het professionele circuit vond plaats in Osnabruck, in 1998 en sindsdien wordt zijn werk dagelijks, ergens op de wereld, door galeriehouders tentoongesteld.
Meer dan 1.300 schilderijen vonden sindsdien hun weg naar particuliere ,maar ook vele bedrijfscollecties.

Arvee - Torrid 

Arvee